Ostalo

Naručuju lutke koje liče na njihovu preminulu djecu

Izgledaju zastrašujuće realno i svakome bi se učinilo da u rukama nosite - pravu bebu. "Reborn" lutke pravi su hit, a kolekcionari daju goleme iznose da bi nabavili najnovije primjerke. Zabilježene su čak i bizarne narudžbe roditelja kojima su djeca preminula, pa su naručili lutke koje su njihove vjerne kopije. Odnedavno se izrađuju i u Hrvatskoj.

RTL
15.02.2012 18:06

Na prvi pogled izgledaju kao prave bebe, no riječ je samo o zastrašujuće uvjerljivoj lutki od vinila.

Konačni proizvod izgleda kao da je ispao iz nekog horor filma. Od obične vinilne glave, ruke i noge nastaje pravo umjetničko djelo, a jednu lutku dizajnerica Martina Gulin izrađuje desetak dana.

"Najprije oslikam kapilare, vene, pa sloj boje kože, pa rumenilo i onda opet sloj boje kože. Nemam nikakvu ideju kako će izgledati nakon što stavim zadnji sloj boje. Najviše karaktera čini mi se daje kosa", izjavila je Martina.

Pored kose vrlo su specifične i oči koje daju poseban izraz lica ovim neobičnim lutkama.

Ponovno rođene lutke takve su da će ih se neki uplašiti, dok su većini simpatične. Nije rijetka pojava u svijetu da ih roditelji koji su ostali bez djece naručuju da izgledaju baš poput njihove djece.

No, Martinine će lutkice jednog dana biti rekviziti u filmu, kazalištu, a možda će krasiti i izlog nekome s neobičnim smislom za humor.