Ostalo

Naša Miss na izboru u Izraelu: 'Nije dovoljno biti samo lijepa djevojka i imati dobar catwalk'

Ove je godine u svjetskom fokusu globalno zatopljenje i svaka predstavnica na izboru za Miss Universe treba pokazati kako svatko od nas već malim promjenama u ponašanju može pomoći spasiti naš planet

Promo
29.11.2021 18:15

Hrvatska predstavnica Ora Ivanišević , studentica managementa u turizmu pripreme za svjetski izbor započela je odmah nakon pobjede sredinom srpnja u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu. Nedugo nakon izbora operirala je oči, a u posljednja tri mjeseca gotovo svakodnevno stižu novi zadaci od strane Miss Universe Organization bilo za ispunjavanje neophodnih dokumenata do snimanja raznih video segmenata potrebnih za produkciju ili za društvene mreže.

Jedan od uvjeta za odlazak na svjetsko natjecanje u Izrael u ovim pandemijskim uvjetima bilo je i obavezno cijepljenje dvjema dozama. ''Dobili smo detaljne upute od Miss Universe Org kako sve djevojke moraju biti cijepljene dvostrukom dozom cjepiva protiv Covid-19 te čak i trećom dozom u slučaju da je do ulaska u Izrael prošlo šest mjeseci od preboljenja ili cijepljenja drugom dozom. Naravno, prije puta napravili smo PCR test, a po dolasku u Izrael slijedi novo testiranje i samoizolacija od 24 sata, dok ne stignu negativni rezultati'', pojasnila je direktorica Miss Universe Hrvatske, Marija Kraljević .

Ora Ivanišević

(FOTO: Nikša Raguž)

Na izborima ljepote odavno nije dovoljno biti samo lijepa djevojka i imati dobar catwalk. ''Izbor Miss Universe nije više samo izbor najljepše djevojke na svijetu. Missice moraju bitidruštveno odgovorne, pratiti aktualna zbivanja u svojoj zemlji i u svijetu te imati mogućnost pokretanja pozitivnih promjena. Platforma Miss Universe i medijska pažnja oko svake predstavnice na svjetskom izboru obavezuje ih na uključivanje u brojne projekte te humanitarne akcije i na to da svoje društvene mreže i druge platforme iskoriste na najbolji mogući način i da utječu pozitivno na mladež'', objašnjava direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske Ivana Delač . Ove je godineu svjetskom fokusu globalno zatopljenje i svaka predstavnica na izboru za Miss Universe treba pokazati kako svatko od nas već malim promjenama u ponašanju može pomoći spasiti naš planet.

Uz sve obaveze koje ima na fakultetu te za Miss Universe, naša missica Ora inicirala je i nekoliko Live Instagram videa na temu raznih aktualnih zbivanja, što je privuklo pažnju i Miss Universe Organization te je dobila i pohvalu predsjednice Miss Universe Organization, Paule Shugart . ''Predsjednica Miss Universe Organization pratila je što smo mi pričale. Iako mi je koordinacija male Instagram debate oduzela dosta vremena za pripreme, jer smo željeli spojiti što više misica iz raznih dijelova svijeta, drugih kontinenata, uskladiti različite vremenske zone, pripremiti teme – ipak je vrijedilo! Zahvalna sam svim djevojkama koje su se odazvale jer smo se i mi na ovaj način bolje upoznale i kada se uskoro sretnemo uživo, to će biti kao susret starih prijateljica'', priča Ora Ivanišević koja je naplatformi @missuupdates bila domaćin svih debata.
Ora Ivanišević je redovna studentica treće godine dubrovačkog RIT-a i baš kako se i priliči budućoj menadžerici, već sada planira magisterij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Pročitajte još
Ovo je nova Miss Universe Hrvatske: Evo za što se želi zalagati u budućnosti
Ora Ivanišević

(FOTO: Nikša Raguž)

''Jako se veselim studiju na ZŠEM-u jer sam sigurna da ću uz sjajno znanje ovdje imati priliku stvoriti mnogo novih i vrijednih kontakata kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, budući da ću sigurno iskoristiti i mogućnost odlaska na razmjenu na jedan od 150 partnerskih fakulteta u svijetu'', kaže Ora.

Direkcija Miss Universe Hrvatske u suradnji s brojnim sponzorima i poslovnim partnerima te bivšim missicama Shanaelle Petty , Miom Rkman i Mirnom Naiiom pobrinula se za besprijekorne pripreme.

Zadnji dan koji je prije odlaska u Izrael provela u Hrvatskoj Ora je posvetila samo sebi. Nakon jutarnjeg PCR testiranja, opustila se u na tretmanu njege kose.

A koji bi plasman za Oru bio uspjeh? ''Voljela bih ući u Top 20, a nakon toga i u Top 10, no znam da je konkurencija izuzetno jaka, ipak je tu 78 djevojaka i svaka od njih spremna je pobijediti'', ističe Ora.