Ostalo

Nadriliječnica koju su uhvatili na granici s Hrvatskom stigla na sud u Beogradu: Unakazila lica 12 žena!

Beograđanku Olgica Markanović tereti se da je od svibnja 2020. godine do ožujka 2021. godine u neregistriranom 'medicinsko-estetskom centru Tayas' unakazila lica brojnih žena

RTL.hr
11.02.2022 11:30

Vlasnica beogradskog salona ljepote Olgica Markanović stigla je na suđenje koje je zakazano za 10 sati. Nadriliječnica koja je uništila živote brojnih žena došla je u pratnji odvjetnika. Do rujna prošle godine bila je u istražnom zatvoru, nakon čega odlukom suda odlazi u kućni pritvor zbog optužbi da je estetskim zahvatima unakazila lica nekoliko žena. Protiv vlasnice beogradskog salona ljepote "Tayas" podigle su optužnicu početkom prošle godine, a fatalna Olgica uhićena je u ožujku prošle godine.

Naplaćivala im je "plasma pen tretman", nakon kojeg i inače ostaju mikroopekline kojeprolaze za nekoliko dana, što nije bio slučaj s klijenticama neiskusne Olgice. Žene su na licu zadobivale opekline drugog i trećeg stupnja umjesto željenogzaglađivanja bora.

Olgica Markanović

Izvor:Antonio Ahel/ATAImages/Pixsell

"Sudski vještak je prvi rekao da je ovo nadriliječništvo, da izgledam kao da sam prošla kroz požar. Svaki liječnik pogriješi, ali ona je uništila lica i živote mnogim ženama. Više od sedam dana nisam mogla otvoriti oči, dva mjeseca nisam mogla jesti od krasti koje su pucale i bolnih ožiljaka. Keloidi koji su mi ostali na licu, ali i licima drugih djevojaka, nikada se neće moći u potpunosti ukloniti, a do kraja života ću morati nositi masku i kapu i sklanjati se od sunca, jer smo u rizičnoj skupini da dobijemo karcinom kože, budući da je skinut i spaljen cijeli epiderm",ispričala je za srpske medije jedna od njezinih žrtvi.

Olgica Markanović

Izvor:Antonio Ahel/ATAImages/Pixsell

Njoj i još jedanaest žena nanijela je duboke opekotine drugog B i trećeg stupnja, stoji u optužnici, uz istovremeno nedopuštenu primjenu lokalne anestezije koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije uslijed nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primjene uređaja "plazma-pen tretmana"zbog korištenja struje. Uhićena je početkom lipnja prošle godine kada je pokušala prijeći granicu s Hrvatskom.