Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
NAPISALA PODUGAČAK KOMENTAR

Nataša Janjić Medančić iskreno o odgoju svoje djece: 'Jedinica sam i svaka me dioba ljubavi boli'

Domaća glumica otvorila se na društvenim mrežama po pitanju roditeljstva. Priznala je što je muči i boli...

Image
Foto: Instagram
A.Š./ 23.9.2022. u 17:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Gostovanje dr. Shefali Tsabary, kliničke psihologinje i savjetnice o roditeljstvu u Zagrebu, kroz predavanje 'Razgovor o roditeljstvu' kojeg je organizirala Jelena Đoković, privuklo je mnoge poznate osobe. Među njima je bila i glazbenica i voditeljica Ida Prester na koju je predavanje poznate autorice djelovalo, kako je napisala u ispovijesti na Instagramu, vrlo pozitivno. Na njega se osvrnula kroz vlastito iskustvo odgoja dvojice sinova - Roka i Ria, a pogotovo starijeg sina. Zbog bukvice koju mu je očitala zbog izgubljenih stvari, osjećala se i ona i on loše pa je zaključila: "Mi stariji smo odgovorni za atmosferu, a ne djeca. Roko se rasplakao i totalno blokirao jer sam ja krivo vodila igru. Sve se to moglo puno ljepše", napisala je Ida. U komentarima su joj se javile brojne poznate mame, a naša poznata glumica Nataša Janjić Medančić ostavila je nekoliko komentara gdje je sažela kako ona gleda na svoje roditeljstvo.

“Htjela sam ići na to predavanje, a njezine knjige već dugo škicam. Onda sam guglala. Gospođa ima jedno dijete. Okej. S jednim djetetom je puno lakše biti ‘svjestan’ roditelj, vremena je više, prostora za komunikaciju mnogo. S dvoje je vrijeme već prepolovljeno i svi se uhvatimo u shortcutovima potpomognutim manjkom vremena, živaca, snage. Nisam za to da njezini razgovori u celofanu uvijek pale, mislim da je dobro da djeca osjete naše pragove ljutnje, na koncu, to ih čeka u životu. S ljubavima, prijateljima, šefovima. I tako uče o emocijama i poštovanju. Ali da, slažem se da treba s vremena na vrijeme podsjetiti i presložiti prioritete ljestvice važnosti onoga što želimo da djeca usvoje, što je važno za život i odgoj, odbaciti bespogovornu ljutnju stvoritelja-autoriteta i mehanizme koji idu uz tu ulogu kao kruna i žezlo. Svojoj se djeci ispričam kad pretjeram, ali puno objašnjavanja (koje ponekad satire) je najbezbolnije nekad što možemo napraviti, pogotovo kada se neki štetni obrasci ponavljaju. Da, nekad su to bile batine, naša djeca ih možda ne poznaju, ali mnogo su me zaista naučile. No, isprika i savjesnost je zaista ono što možemo zahvaliti današnjoj pedagogiji i taj dio pozdravljam”, napisala je Nataša.

Na to joj je Ida odgovorila kako je teško pronaći pravi balans te da je bitno upoznati klince, jer ipak - svako je dijete drugačije. Nataša se onda osvrnula i na savršenstvo kojem mnoge žene teže u majčinstvu, a ono je gotovo uvijek iscrpljujuće…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/fcaa6174-3b30-11ed-9a00-125baea91866/original

Izvor: Instagram

"O teretu savršenstva bih mogla satima. Jedinica sam i svaka me dioba ljubavi koju moram ostvariti boli. Kad istovremeno traže nježnost, boli me pomisao da imam jednu ruku i jedno rame za svakoga. I stalno balansiranje između dva skupa potreba, a onda tek svojih…ufff. Ma roditeljstvo je zapravo u filozofskom smislu najveći izazov ovozemaljskog života, nešto ćemo sigurno pogriješiti i iz najbolje namjere, ali da puno učimo o sebi kroz te male ljude je stvarno najveći dar. I najveće prokletstvo. Tko želi učiti naravno, a ne naslanjati se na naslijeđene obrasce, koje, moram priznati, često zloupotrijebim kad poentiram koliko su naša djeca sretnija od generacija prije njih", dodala je.

Nataša sa suprugom Nenadom Medančićem ima dvoje djece, između Tonija i Kaje je 17 mjeseci razlike, a nedavno je glumica objasnila kako izgleda dan s njih dvoje.

Upravo se čita

Image
NOVA EPIZODA

Jedan izazivač iznenadio na prvom vaganju - izgubio je nevjerojatnih 17 kilograma!

"Kao i svaka majka sanjala sam kako ta mala razlika nosi veću harmoniju među mališanima, ali pokazalo se da trenutno imam posla s Tomom i Jerryjem. Ne smijem ih ni minute ostaviti same, uvijek netko udari ili ugrize ovog drugog, interesi su uvijek za istu igračku i plač je lančanog i gotovo trajnog karaktera. Primjećujem doduše da minute mira kad se slučajno okupiraju u nekoj zajedničkoj igri znaju sve više potrajati i nekako se nadam da će one ipak s vremenom prevladati. Imaju iste interese, sve više mogu komunicirati i apsolutno ne mogu jedno bez drugog, samo se to još ne manifestira mirom i blagostanjem nego blagim kaosom i vječnom borbom za našu pažnju i naklonost", rekla je za portal Centar zdravlja.

Image
U ZAGREBU

Modna kombinacija za pamćenje: Jelena Đoković dovela jednu od najpoznatijih psihologinja, na konferenciji i poznata lica

Fotogalerija
Image
U ZAGREBU

Modna kombinacija za pamćenje: Jelena Đoković dovela jednu od najpoznatijih psihologinja, na konferenciji i poznata lica

Fotogalerija
A.Š./ 23.9.2022. u 17:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
impresivne... brojke

Najbujnije grudi Sesveta! Marija Meglaj prava je Instagram senzacija

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču