Play ponuda
Play ponuda
Otvoreno progovorila

Nataša Janjić Medančić najčešće je dobivala odbijenice na poslu zbog toga što je prelijepa za ulogu

Glumica je u intimnoj ispovijesti otkrila kako bira uloge, koji je ključni faktor koji prevagne i natjera ju na potez da prihvati ulogu, ali i kakve angažmane očekuje u budućnosti

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
T.M./ 28.1.2022. u 19:00
Play ponuda

Domaća glumica Nataša Janjić Medančić jedna je od onih žena koje žive 'sto na sat', barem kada je riječ o poslu. U ispovijesti za portal Razgovori otkrila je kako posljednjih 15 godina nije uzela pauzu na poslu, ne krije da joj je žao što nije uzimala više vremena odvojila za punjenje baterija, ali posao ju je oduvijek ispunjavao. 

''Živimo posao i posao živi kroz nas, to se isprepliće bez nekih odmaka i uvijek vapimo za slobodnim vremenom. Evo, ja sam ga s majčinstvom dobila. Dobila sam prirodnu pauzu koja mi je zapravo odgovarala'', ispričala je Nataša Janjić Medančić za portal Razgovori.

Lijepa Splićanka progovorila je o najljepšoj ulozi, ali i o diskriminaciji žena kada je riječ o poslu i majčinstvu. Tvrdi kako se žene često pita kako usklađuje posao i brigu o djeci dok se takva pitanja nikada ne postavljaju muškarcima.  

Image
I TO SE DOGAĐA

'Da se brinem ili ne?': Nataša Janjić odvela sina u vrtić, a on ju šokirao s tri riječi kojima se nije nadala

Image
I TO SE DOGAĐA

'Da se brinem ili ne?': Nataša Janjić odvela sina u vrtić, a on ju šokirao s tri riječi kojima se nije nadala

"Ni u jednoj profesiji se to muškarce ne pita, a žene gotovo uvijek. Izazovno je u svakom slučaju. Kad je majka odsutna od kuće, mora pripremiti logistiku da bi oslobodila vrijeme za posao. A tu je i mentalna okupiranost koja je uvijek prisutna. Moram reći da ona i nije loša jer ti donosi drugu vrstu redukcije u poslu, drugi način slaganja prioriteta i odmicanja od nekih nepotrebnih stvari", kaže Nataša. 

U razgovoru za spomenuti portal otkrila je kako bira uloge, koji je ključni faktor koji prevagne i natjera ju na potez da prihvati ulogu, ali i kakve angažmane očekuje u budućnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

"Uvijek mora biti neki faktor zadovoljen. Ili je to stvarno dobar tekst, dobar redatelj ili je dobra ekipa. Najidealnije je kad se sve to poklopi. Sama uloga bez ostalih faktora ne daje dobar rezultat. Ne bih igrala ni Hamleta ako ništa od ostalih elemenata ne zadovoljava Voljela bih više snimati. Zbog kazališta sam jako malo snimala, uvijek sam mu davala prednost. Imam dojam da bi se snimanje bolje uklopilo u moj trenutačni životni stil. Bitno mi je da je dobro i kvalitetno", dodala je popularna glumica. 

Poznato je i kako Nataša godinama slovi za jednu od najljepših žena na domaćoj javnoj sceni pa je progovorila i o tome stvara li joj pritisak taj imperativ ljepote. 

"Ne, ali mnogo puta me to inkriminiralo i bilo otegotna okolnost. Odbijenice koje sam dobivala u poslu najčešće su bile vezane upravo uz taj epitet „prelijepa si mi za tu ulogu“ ili „preglamurozna si“. Da smo u nekoj drugoj industriji, to ne bi bio problem. Najljepše glumice svijeta igraju razne uloge zahvaljujući maskama, transformacijama šminkom i kostimima. Nisam se nikad opterećivala ljepotom, meni gluma daje takvu slobodu da mogu biti što god poželim i da mogu izgledati kako god. Zapravo sam jedino na sceni zaista neopterećena izvanjskim, osim kad je u službi uloge koju igram", rekla je Nataša za kraj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
možda i to uskoro

Znate li u kojem se mjestu još nije snimala 'Večera za 5 na selu'? Prošli smo sve osim…

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
POBJEDNICA BB-A

Nastavlja se potraga za Marijanom Seifert: Pronađene su njezine stvari, oko Save dizat će se i dron

Play ponuda

Više s weba