Ostalo

Nataša Janjić Medančić prisjetila se kobne obljetnice: 'Dan koji je prije dvije godine promijenio mnogo'

Kazališna i televizijska glumica prisjetila se kobne obljetnice, odnosno potresa u Zagrebu. Njoj i brojnim drugima taj dan je uvelike promijenio život

RTL.hr
22.03.2022 13:00

Prošle su dvije godine od potresa u Zagrebu. Brojni građani to su jutro doživjeli ono što nisu za cijelog života. U nedjelju u šest sati i 24 minute istrčali su iz udobnosti svoga doma i brojni su nakon te noći ostali bez krova nad glavom. Barem na neko vrijeme. Jedna od njih je i kazališna i televizijska glumica Nataša Janjić Medančić , koja je tada bila trudna sa svojim drugim djetetom. Nakon potresa je odmah sa sinom preselila kod Nenadovih roditelja u Istru, a on je u Zagrebu organizirao obnovu njihova stana u centru. U taj stan su se vratili nakon dva mjeseca, no ne i zadugo budući da su se ipak odlučili preseliti u sigurnije središte grada.

Dan koji je prije dvije godine promijenio mnogo. Mogao je još više i strašnije, zato idemo dalje sa zahvalnošću što ipak nije. Svi smo na okupu, rane su nas učinile jačima i ne ponovilo se. Dom je ionako uvijek tamo gdje je srce", napisala je Nataša na svom Instagramu i objavila fotografiju psa koji je s njima prošao sve agonije u protekle dvije godine. Sada nije previše željela ići u detalje jer, trauma i dalje ostaje, ali s vremenom ipak malo počne blijediti. Prošle godine je bilo puno teže prisjetiti se obljetnice, a tada je Splićanka detaljno objasnila kako je u tim mjesecima izgledala njihova svakodnevica.

"Na današnji dan prije godinu dana u zoru nas je probudio razoran potres. U pidžamama, s usnulim djetetom u naručju i drugim u trbuhu, u strahu pod debelim štokom, gledali smo kako zidovi pucaju pred našim očima, a žbuka se urušava u komadima, ostavljajući nas kao usred gradilišta. Pobjegli smo u životnom strahu tada s nekoliko priručnih stvari, vani, na ulice koje kao da je netko bombardirao, iz jedne opasnosti u drugu, da se nikad više ne vratimo", napisala je tada Nataša.