Ostalo

Nema ljubomore, samo ponos: Domaći glumac ispisao povijest nominacijom za europskog Oscara, kolege slave...

Goran Bogdan nominiran je za Europsku filmsku nagradu za ulogu u filmu "Otac".

Tabloid.hr
11.11.2020 10:40

Europska filmska akademija objavila je konačan popis nominacija za Europske filmske nagrade .

Na popisu se našao i naš poznati glumac Goran Bogdan i to u kategoriji najboljeg europskog glumca za ulogu u filmu "Otac" Srdana Golubovića . Time je Bogdan postao prvi glumac iz Hrvatske nominiran za tu prestižnu nagradu.

"Sreća i ponos", kratko je komentirao Bogan nominaciju na Intstagramu, a brojni njegovi kolege i obožavatelji uputili su mu predivne riječi podrške.

"Društvo u koje pripadaš", poručio mu je kolega Slavko Sobin . "Ti si iznad toga i ti si ponos svih nas! Sreća je ovo što imamo brate moj", poručio mu je Enis Bešlagić .

U istoj kategoriji nominiran je i svjetski poznati glumac Vigo Mortnesen za ostvarenje u filmu "Falling", a glumica Nataša Janjić poručila mu je kako je to "bolesna ekipa" te mu čestitala od srca.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Radnja filma "Otac" temelji se na stvarnom događaju, a slijedi priču o nezaposlenom nadničaru koji, nakon što mu socijalna služba oduzme djecu, napušta svoje malo selo na jugu Srbije i pješice kreće na put prema Beogradu, gdje planira svoj slučaj iznijeti samome ministru.

Film će od 19. studenog zaigrati i u našim kinima. Čestitamo!