Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BAKA JELA ODUŠEVILA SVIJET

Nemaju samo Teslu: Ličani opet imaju svjetsku senzaciju!

Ovu vizionarku su posjećivali Amerikanci i Japanci pokušavajući dokučiti kako je baka Jela prije svih osmislila QR kod kojeg ona jednostavno zove - Šiljur.

Image
Foto: Youtube
RTL/ 15.6.2012. u 19:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon penkale i kravate, čini se da je na pomolu još jedno revolucionarno otkriće u kojoj će glavnu ulogu opet imati Hrvati. Ako je vjerovati priči koja je u vrlo kratkom vremenu obišla cijeli svijet, baka Jela iz Like prva je izumila QR kod, motiv koji se danas koristi u modernim tehnologijama, a koji je njoj služio kao inspiracija u njenom svakodnevnom radu.

Vjerojatno neke podzemne vode u Lici stvaraju “genijalce” jer nakon najvećeg hrvatskog znanstvenika NikoleTesle, Ličani su dobili i baku Jelu, ženu o kojoj danas s poštovanjem pričaju najveći svjetski vođe, a čiju karijeru pomno prate vrhunski znanstvenici i najveći izumitelji današnjice.

Nema sumnje da bi zbog bake Jele Lika još jednom mogla ući u svjetske znanstvene anale. Ovu vizionarku su posjećivali Amerikanci i Japanci pokušavajući dokučiti kako je baka Jela prije svih osmislila QR kod kojeg ona jednostavno zove - Šiljur ne razmišljajući da je svojim otkrićem razbila mistifikaciju i dugo čuvano tajnu o QR kodu.

Znajući priču bake Jele, mi ćemo od sada gledati QR kod potpuno drugim očima. A svi Vi koji sumnjate u njenu priču, uvjerite se kako su Hrvati opet svijetu ‘preoteli’ još jedno revolucionarno otkriće te saznajte krije li Lika još nešto što će zagolicati Vašu maštu i zašto će povijesne knjige u vremenima koja dolaze ponovo mijenjati svoj sadržaj i davno utemljene činjenice.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Petra Meštrić za RTL.hr

Velika ispovijest najzgodnije hrvatske liječnice: 'Nastavit ću se boriti za svojih pet minuta slave'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba