Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Kako su se toga sjetili?

O ovim imenima djece poznatih Hrvata dugo se raspravljalo: Rundek nije štedio, a Ellina kći dobila ime po mjestu gdje je začeta

Prvi trend neobičnih imena pokrenule su američke zvijezde, a ubrzo su i Hrvati postali ludi za stranim i rijetkim imenima. Nesvakidašnja imena djece poznatih Hrvata često izazivaju zanimanje javnosti, a u nastavku vam donosimo ona o kojima se najviše raspravljalo

Image
Foto: Pixsell
T.M./ 6.4.2022. u 12:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svaki roditelj zna da je biranje imena za djecu veoma mukotrpan posao. Često se teško usuglasiti s partnerom, a mnogi žele odabrati posebno ime koje će se na prvu upamtiti. No, najčešće takve ideje rezultiraju čudnim imenima, a mišljenje javnosti o istima je podijeljena. I dok neki smatraju kako roditelji trebaju biti što kreativniji jer ime već govori mnogo o osobi, drugi pišu kako poznati Hrvati često pretjeruju pri biranju imena za svoje nasljednike. Tko je pobijedio i nadjenuo najčudnija imena - saznajte u nastavku teksta! 

Anđela Šimac i Lirim Kastrati 

Posljednji na listi poznatih domaćih zvijezda koji su djetetu nadjenuli neobično ime našao se par Anđela Šimac i Lirim Kastrati. Manekenka i bivši nogometaš Dinama svojoj nasljednici odlučili su dati ime Indiah, a u intervjuu za RTL Exkluziv otkrili su kako su se odlučili za upravo to ime. 

"Čitala sam bila o putovanjima i vidjela sam Indiju i nekako mi je došlo na pamet pa moja kćerka bi se mogla zvat Indiah i eto tako je ostalo. Lirimu nije baš bilo drago u početku, nije se slagao, ali ja sam znala da ću pobijediti. On je htio da se zove Morena, Savanah, ali onda ja se nisam slagala s tim i bilo je po mome na kraju. To je najbitnije", rekla je Anđela Šimac.

Image
Foto: Instagram
Image
Instagram

Iris i Boris Novković 

Da je manje ponekad više jako dobro zna glazbenik Boris Novković i njegova supruga Iris koji su iznenadili javnost nakon što su kćeri dali ime od samo dva slova - Si. 

"Uz rođenje mojih sinova, za mene je ovo najvažniji događaj u životu. Molim vas, dopustite mi da u ovom emotivnom trenutku budem i malo patetičan i javno zahvalim mojoj Iris što nam je na svijet donijela predivnu djevojčicu. Naša Si, kako smo je zajednički nazvali, po mom vjerovanju, negdje iz zlatnih visina odabrala je upravo nas za roditelje i sletjela tiho u naš dom, a Iris, Noa, Bono i ja i cijela naša velika obitelj dat ćemo sve od sebe da opravdamo povjerenje koje nam je ukazala u roditeljskom, bratskom i obiteljskom smislu", rekao je svojedobno Boris u intervjuu za Večernji list. 

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Jurica Galoic/PIXSELL

(FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL) 

Ella Dvornik-Pearce i Charles Pearce

Influencerica Ella Dvornik i njezin dugogodišnji partner Charles Pearce zajedno imaju dvoje djece, a kada je riječ o njihovim imenima možemo samo reći - roditelji su bili maštoviti! Balie Dee ime je dobila po otoku Baliju jer su Ella i Charles u vrijeme kada je začeta uživali na ovom egzotičnom mjestu, a Dee je izvedenica od Dino, u spomen na legendarnog glazbenika Dina Dvornika. Prije dvije godine na svijet je stigla i druga kćer, a roditelji su se potrudili i oko njezinog imena pa dvogodišnjakinja danas ponosno nosi ime Lumi Wren. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sandra Hržić i Darko Rundek 

Domaći glazbenik Darko Rundek i njegova supruga, kazališna redateljica Sandra Hržić prije više od tri desetljeća ostvarili su se u ulozi roditelja, a na ovom popisu našli su se, ne zato što je njihov sin dobio neobično ime već zato što je dobio čak šest različitih imena - David Vid Viktorije Dimitrije Sebastijan Ernest.

(FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL) 

Ljupka Gojić Mikić i Mihael Mikić 

Bivša manekenka Ljupka Gojić Mikić i nogometaš Mihael Mikić godinama su živjeli u Japanu pa ne čudi podatak da su njihove nasljednice 'počašćene' stranim imenima. Mikić juniorke redom se zovu Mila Amelie, Jana Sienna i Mari Dana, a bez razmišljanjima možemo napisati kako se zbog neobičnog imena već sada izdvajaju iz mase. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
INTERVJU

'Zlatna djevojka' Dona za RTL.hr: 'Ivan je dobar momak, ali meni treba više vremena da se zaljubim u osobu'

Image
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL
Image
Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

(FOTO: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL) 

Damir Urban i Milica Czerny Urban

Glazbenik Damir Urban i Milica Czerny Urban su, također, ljubitelji neobičnih imena pa su sinu nadjenuli ime Istok Zola. Da je Urban ljubitelj stranih imena najbolje dokazuje podatak da sin iz prvog braka ima neobično ime - Malik!

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Davor Puklavec/PIXSELL

(FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL) 

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
i njoj se raspala veza

LJUBAVNI ŽIVOT SILVIJE DVORNIK! Njezina majka filmskog je kritičara krajem rujna još uvijek zvala zetom!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba