Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Nau vodi aktivan život

Nepalac visok 41 cm želi naslov najnižeg čovjeka u svijetu!

Nau (73) koji je u invalidskim kolicima, nedavno se iz svog sela na jugozapadu Nepala uputio u prijestolnicu kako bi obranio svoj zahtjev.

Image
Foto: thenews.com.pk
RTL/Hina/ 30.9.2013. u 19:43
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sedamdesetogodišnjak iz Nepala visok tek 41 cm bori se za naslov najniže invalidne osobe u svijetu i želi da njegovo ime bude upisano u Guinnessovu knjigu rekorda.

Nau (73) koji je u invalidskim kolicima, nedavno se iz svog sela na jugozapadu Nepala uputio u prijestolnicu kako bi obranio svoj zahtjev. Naua koji je sa sunčanim naočalama i s osobnom iskaznicom u ruci sišao iz zrakoplova, u zračnoj luci u Katmanduu dočekali su fotografi i mediji.

Po povratku u svoje selo nastavio je svoj uobičajeni život u svome domu u Bhairahawi, gdje živi s obitelji mlađeg brata. "Veoma sam sretan", rekao je Nau u telefonskom razgovoru za AFP jedva čujnim glasom.

Nau želi naslov u kategoriji "nepokretnih" osoba u Guinnessovoj knjizi. Aktualni rekord u toj kategoriji drži Tajvanac koji ima 68 cm.

Nau vodi aktivan život, "voli putovati, družiti se i razgovarati o životu", rekla je njegova nećakinja Seema Sheikh za AFP. "Često unajmimo rikšu i vodimo ga na tržnicu, to jako voli", dodaje. "No čim izađe iz kuće ljudi se zaustavljaju da bi ga vidjeli. Odmah se okupe oko njega, što nam otežava stvari", požalila se.

Nepalac Chandra Bahadur Dangi (74) drži aktualni rekord najnižeg čovjeka u svijetu u kategoriji "pokretnih" osoba, s visinom od 54,6 cm.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
KARLA RINČIĆ ZA RTL.HR

Svi se pitaju tko je crvenokosa ljepotica u novoj kampanji Ive Jerković? Sama nam je otkrila čime se bavi te kakve planove ima

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba