Ostalo

Nepoznata priča Jacquesa Houdeka: doznajte kako je pjevač promijenio život bolesnog dječaka

Prijatelj je onaj koji te poznaje kakav stvarno jesi, shvaća što si prošao, prihvaća što si postao i još uvijek ti dopušta da rasteš, rekao je davno William Shakespeare. Iskusio je to na svojoj koži Jacques Houdek

Ružica Đukić
2017-01-26 18:26

Darjan je 17-godišnji dječak kojemu je jedan susret promijenio cijeli život. Točnije, jedan čovjek - Jacques Houdek. U to uvjereni i Darjanovi roditelji.

"Ja dan danas kad čujem tu pjesmu ja plačem", kaže njegov otac Josip.

Događaj o kojem pričaju zbio se 2008. godine. Ono što se toga dana dogodilo Darjanovi roditelji nikada neće zaboraviti. No, priču vam želimo ispričati od početka. Priču o nepoznatoj strani velike domaće zvijezde.

Prilikom poroda, Darjanov mozak je ostao bez kisika.Zato ga danas nazivaju djetetom s posebnim potrebama. Ali on je i dijete s posebnom emocijom i posebnom ljubavlju - onoj prema glazbi Jacquesa Houdeka.

Jacques o ovom prijateljstvu za medije nikad nije govorio. Za njega su znale su samo njemu najbliže osobe.

"Uvijek mislim da je to dosta nezahvalno, da može biti nespretno, ne želim da se krivo protumači jer to doista nije krivo. Baš suprotno. Baš je pravo", komentira Jacques.

"Ujednom odrastanju djeteta s posebnim potrebama kažu da postoje neki anđeli koji ih čuvaju. Ja tako mogu reći da je Jacques taj anđeo", tvrdi otac Josip.

Prijateljstvo je počelo na božićnom koncertu u Lisinskom. Tada se dogodilo nešto čudesno. Dijete koje jedva da je progovaralo pokoju riječ i to samo u sigurnom, poznatom okruženju, na pozornici je pred gotovo dvije tisuće ljudi razgovaralo kao da nema nikakav problem.

"Jacques je njega pitao'kako se zoveš?'On je rekao Darjan. I zamislite ja sam bio udaljen od pozornice i slušaokakoon njemu govori svoje ime. Ja nisam bio tamoda mu šapnem", prisjeća se Josip čarobnog trenutka.

"Sjećam se tog susreta i sjećam se da je dijete vrlo hrabro došlo do mene - i naravno instinktivno pružiš djetetu ruku. Ja nisam bio svjestan tog nekog čuda koje je u tom momentu bilo čudo", kaže Jacques.

Bližio se dan Darjanove krizme. Njegovi roditelji znali su da kum može biti jedino osoba koja je u stanju Darjana toliko otvoriti prema svijetu.I za Jacquesa je to bio poseban događaj. Zbog njega je, nakon deset godina pauze, otišao na svetu ispovijed.

"Sad govorim neke vrlo intimne stvari. Za mene je to bilo toliko važno. Kad je riječ bila o Darjanu, osjetio sam jednu potrebu da budem potpuno čist jer je to dijete baš čisto", tvrdi Jacques.

"Taj ponos na Darjanovom licu gdje je on svima u svakom trenutku, pa čak i u trenutku pričešćivanja u onom redu kadstojiš i čekaš, on je čak i svećeniku morao dati do znanja da sam mu ja kum."

Rekli smo vam na početku da je Jacques promijenio Darjanov život. A svima nam je nakon ove priče jasno i da je prijateljstvo s ovim dječakom obogatilo život poznatog pjevača. Sve nagrade i rasprodani koncerti ne mogu i ne bi trebali biti važniji od osmjeha ovog dječaka.

Kolačići

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće koristimo za pružanje boljeg korisničkog iskustva, lakšeg pregleda sadržaja, analize korištenja, sustava oglašavanja i funkcionalnosti. Klikom na "Slažem se" pristaješ na sve svrhe obrade. Pojedinačne namjene možeš odabrati i urediti klikom na "Saznaj više". Više o kolačićima možeš pročitatiovdje.