Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
DOBILI SRČANI UDAR

Nerazdvojni blizanci franjevci umrli u 92. godini

Jednojajčani blizanci, franjevački svećenici Julian i Adrian Riester, koji su se tijekom života vrlo rijetko razdvajali, umrli su istoga dana, u samo nekoliko sati razlike, obojica od srčanog udara u 92. godini, prenosi BBC.

Image

svećenici svećenici

Z.H./Hina/ 5.6.2011. u 11:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Julian i Adrian Riester pohađali su školu zajedno, zajedno su putovali, a i franjevačkom redu pristupili su zajedno. Rođeni su u Buffalu. Dugo su živjeli u državi u New York, a potom su se zajedno preselili na Floridu. Veći dio života proveli su samostanu na Sveučilištu sv. Bonaventure u New Yorku.

"Ovo je gotovo poetičan završetak njihovih iznimnih i međusobno isprepletenih životnih priča", rekao je glasnogovornik Sveučilišta sv. Bonaventure Tom Missel. "Kada shvatite da su njih dvojica gotovo sve u životu radili zajedno, ne iznenađue previše činjenica da su umrli istoga dana", rekao je Missel.

Na njujorškom sveučilištu radili su kao vrtlari i stolari i, kako su rekla njihova franjevačka braća, bili su iznimno spretni. U muškome samostanu sv. Bonaventure živjeli su u odvojenim sobama, no dijelili su isti telefon koji je istodobno zvonio obojici. Blizanci, čija su prava imena Jerome i Irving, niikad nisu otkrili tko je od njih dvojice rođen prvi.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
divan brak

Ove godine nisu u jacuzziju: Željko Bebek svojoj Ružici na prekrasan način čestitao jubilarnu godišnjicu braka

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba