Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BLIZANAC ČUDOVIŠTA IZ LOCH NESSA

Nessie na Aljasci?

Aljaska možda ima vlastitu verziju čudovišta iz Loch Nessa, po istaknutim kriptozoolozima koji tvrde da imaju video snimku koja pokazuje tajanstvenu morsku životinju, za koje vjeruju da je Cadborosaurus.

Image
rtl.hr/ 19.7.2011. u 18:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kriptozoolozi tvrde kako imaju video snimku s morskom životinjom, za koju se vjeruje da je verzija čudovišta iz Loch Nessa.

U značenju "reptil" ili "gušter" iz zaljeva Cadboro, "Cadborosaurus willsi" navodno je divovska morska zmija iz Tihog oceana i eventualno drugih regija. U svjedočenjima se općenito opisuje kao stvorenje dugoga vrata, konjske glave i velikih očiju, te grba na leđima koje mu vire iz vode.

Snimke koje su načinili ribari s Aljaske 2009. godine, svoj će javni debi imati na "Hillstrandedu", novom kanalu TV mreže Discovery, a bit će emitirane u utorak navečer u 21 sat po istočnoameričkom vremenu.

"Ja sam prilično impresioniran videom", izjavio je za Discovery News Paul LeBlond, bivši šef Odjela za znanosti zemlje i oceana na kanadskom sveučilištu British Columbia. "Iako je snimljen u kišnim okolnostima, s broda na nemirnom moru, vrlo je autentičan", rekao je LeBlond.

Pojavljivana Cadborosaurusa bila su prijavljena i puno prije. Godine 1937. navodno je tijelo te životinje pronađeno u trbuhu kita kojeg su ulovili kitolovci iz kitolovačke stanice Naden s otoka Queen Charlotte u kanadskom arhipelagu Britanske Kolumbije. Uzorci životinje dovedeni su u pokrajinski muzej u Victoriji, gdje je kustosica Francis Kermode zaključila da pripadaju fetusu plavog kita. Ostaci životinje kasnije su nestali. James Wakelun, radnik u kitolovačkoj stanici, prošle je godine izjavio da tijelo tog stvorenja "nije bio fetus kita".

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Petra Meštrić za RTL.hr

Velika ispovijest najzgodnije hrvatske liječnice: 'Nastavit ću se boriti za svojih pet minuta slave'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba