Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ŽELE BITI VIDLJIVIJI

Nesvakidašnji izbor ljepote u Brazilu!

'Znamo da transeksualnost fascinira. Kao što feministice pokazuju gole grudi na ulici kako bi privukle pozornost, želimo ovim natjecanjem postati vidljiviji, dobiti veća prava', objašnjava Barbara Aires (25), voditeljica Udruge transvestita i transseksualaca Rija, organizatora natjecanja.

Image
Foto: Facebook
Z.H./Hina/ 31.10.2012. u 11:06
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Odlučni da nadvladaju sve predrasude i ponosni na svoje ženske obline, 19 kandidata bori se u Rio de Janeiru za naslov "Miss Trans Brasil", u okviru prvog natjecanja za izbor najljepšeg transseksualca u zemlji koje je počelo u utorak.

"Znamo da transseksualnost fascinira. Kao što feministice pokazuju gole grudi na ulici kako bi privukle pozornost, želimo ovim natjecanjem postati vidljiviji, dobiti veća prava", objašnjava Barbara Aires (25), voditeljica Udruge transvestita i transseksualaca Rija, organizatora natjecanja.

"Želimo moći izabrati zanimanje kao i svi, ne biti isključene, i ne želimo biti natjerane na prostituciju", dodaje taj transseksualac.

Kao i u "pravom" natjecanju za Miss, tijekom petodnevnog događaja kandidati će prošetati podijem u bikiniju, odgovarati na pitanja članova žirija i dobiti unosne nagrade.

Uz krunu "Miss Trans Brasil", pobjednica dobija priliku natjecati se za Miss International Queen na Tajlandu, vodećoj zemlji po broju kirurških zahvata za promjenu spola.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
INTERVJU ZA RTL.HR

Glazbenica Eni Jurišić o prvom susretu s Vjekom: 'Kad smo se upoznali nismo znali tko nam glavu nosi'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba