Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Nitko nije tako uporan

Neumorna baka Barica 6 godina pokušava položiti vozački!

Nitko nije tako uporan kao Barica! Čim je otišla u mirovinu, odlučila je uzeti život u svoje ruke, točnije pod rukama osjetiti volan! No, nije išlo prvi put, nije ni drugi... i tako već deset puta. Ne ide i ne ide! U teoriji je sjajna, no kad je riječ o praksi, komisije već šest godina decidirano odmahuju glavom! Hoće li se neumornoj bakici trud konačno isplatiti?

RTL/ 28.11.2013. u 17:30
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prije više od šest godina Riječanka Barica odlučila je iznenaditi svoju obitelj i ispuniti životni san: upisati vozačku školu! To je i učinila, ali jedno će joj do danas ostati pusta želja. Jer, njezina donkihotovska borba još uvijek traje i Barica se nikad nije dokopala toliko željenog ružičastog dokumenta.

"Osjećala sam se kako da mi je 30 godina sa 63 godina kada sam upisala autoškolu. Došla sam tamo i pitala postoji li neka gornja granica do koje se može upisati? Oni su mi ljubazno odgovorili da nema granice. To svi mogu", kazala je Barica Mladenić, Rijeka.

Barica je tada napunila 63. godinu, ali ni to je nije omelo da strastveno prione učenju prometnih propisa. Danima se preznojavala nad prometnim raskrižjima, rješavala zadatke i pamtila prometne znakove. Na ispitu teorije je, kako kaže - zablistala.

Tek je tada shvatila da će njezin put biti trnovit! Jer, na ispitu vožnje pala je čak deset puta. Sa sudbinom se nije pomirila i na kraju je promijenila tri auto-škole.

"Kako neću biti ogorčena. Od 2007 do 2013. sam na polaganje vozačkog potrošila 15 tisuća kuna".

Ali, upornu Baricu niti to nije odvratilo od njezina nauma. Kupila je polovni automobil i na obližnjem parkiralištu danima vozikala svog Žuću.

Image
Foto:
ImageAktivno se odlučila suprostaviti i onima koji su je, kako tvrdi, zaustavili na njezinu putu do sreće. Sve ih je redom tužila. Konkretne odgovore, tvrdi, nikada nije dobila, ali da je smatraju nesposobnom za vozačicu - to je za Baricu neprihvatljivo!

U inat svima, Barica je svoju agoniju opisala u knjizi. Počela je pisati i priručnik za vožnju koji će, smatra, postati hit!  

Priručnik je namijenjen početnicima, osobito ženama, i prepun je Baričinih savjeta o sigurnoj vožnji. HAK svoje priručnike za obuku vozača ne planira mijenjati, a Barici poručuju da će vozačku dozvolu dobiti tek kada dokaže da je siguran sudionik u prometu.

Devedeset devet godina je prošlo od kada je prva Hrvatica položila vozački ispit. Nakon plemenite Alme Balley, nebrojene su Hrvatice sjele za volan s vozačkom dozvolom. Sve - osim naše Barice.

Je li Barica antitalent ili žrtva zavjere - teško je prosuditi! Ali zbog njezine silne želje i ustrajnosti, mi se ipak nadamo da će Baricu njezina slika uskoro gledati iz vozačke dozvole.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Životna priča

TKO JE EMA LUKETIN? Ljubila poznatog influencera, a sada uživa u ljubavi s beogradskim fotografom

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba