Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Preminuli pjevač

Nevjerojatan život Šabana Šaulića: Od skromnog djetinjstva do titule kralja narodne glazbe

Previđala mu se sjajna nogometna karijera, ali život ga je odveo ka tituli ikone narodnih pjevača

Image
Foto: Instagram
Tabloid.hr/ 18.2.2019. u 10:54
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Regiju je za vikend potresla vijest o smrti popularnog narodnog pjevača Šabana Šaulića. Pjevač je poginuo u stravičnoj prometnoj nesreći u Njemačkoj u 68. godini života.

Kralj folka, kako su ga mnogi zvali, na sceni je proveo više od 50 godina. Rođen je 1951. u Šapcu, a odrastao je u Bijeljini, mjestu odakle mu je majka. Šaulić, koji će kasnije postati zvučno ime narodne glazbe, u mladosti je živio skromno. Otac mu je bio prodavač lutrije, a majka prodavačica igračaka. 

Iako je njegov životni poziv već s 18 godina postalo pjevanje, Šauliću su mnogi predviđali uspješnu nogometnu karijeru.

Pjevanjem se počeo baviti 'slučajno'. Njegov ga je stric zamolio da otpjeva nekoliko pjesama u kafani, a kasnije je odrađivao gaže po drugim kafanama. Tada ga je uočio muzičar Veroljub Jovanović, a Šaulić je polako počeo graditi profesionalnu karijeru. Svoj prvi album izdao je 1969. godine. Sa suprugom Gordanom, kojoj je posvetio i pjesmu, ima troje djece - dvije kćeri Ildu i Sanelu te sina Mihajla. Baš kao tata, Ilda je zavoljela pjevanje te postala uspješna pjevačica.

 Svoj prepoznatljiv stil počeo je njegovati nakon 2002. godine, a do tada je nosio periku. Ikona mnogih narodnih pjevača jednom je uspjela prevariti smrt. U Beču ga je, naime, grupa muškaraca pretukla skoro do smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Obožavatelji će pamtiti njegove izvedbe pjesama 'Gordana','Sine, 'Danima te čekam', 'Uvenut će naric bijeli' i mnoge druge, a 'Dođi da ostarimo zajedno' i 'Dva galeba bela' postale su najljepše otpjevane narode pjesme.

Kolege i prijatelji sa scene opraštaju se od njega, a pamtit će ga kao emotivnu, veselu i legendarnu osobu i pjevača.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
za rtl.hr

Božo Pavlić: 'Još u pubertetu sam shvatio tko sam, a dečko i obitelj su moja najveća podrška'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba