Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
inovacijom mijenja svijet

Nevjerojatno! Izradio cijeli bicikl od kartona!

Kada bude spreman za proizvodnju, bicikl neće imati metalne dijelove. Čak i mehanizam za kočenje, volan i pedale bit će napravljeni od recikliranih materijala.

Image
RTL/Hina/ 15.10.2012. u 14:36
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Izraelski izumitelj, 50-godišnji Izhar Gafni, napravio je bicikl koji je gotovo u cijelosti napravljen od kartona, što bi moglo promijeniti prometne navike ljudi, od najnapučenijih gradova svijeta pa sve do siromašne Afrike.

"Uvijek me oduševljavala primjena nekonvencionalnih tehnologija na materijale i već sam to učinio nekoliko puta. Ali, ovo je vrhunac nekoliko stvari koje su se poklopile. Četiri godine sam radio kako bih otklonio slabe točke u strukturi presavijenog kartona", objasnio je Gafni.

"Napraviti kutiju od kartona je lako i ona je čvrsta i trajna, ali napraviti bicikl je bilo jako teško. Morao sam naći način kako presavinuti karton u nekoliko različitih smjerova. Trebalo mi je godinu i pol dana da to svladam", dodao je.

Kada bude spreman za proizvodnju, bicikl neće imati metalne dijelove. Čak i mehanizam za kočenje, volan i pedale bit će napravljeni od recikliranih materijala. Gafni je zaljubljenik u biciklizam, a njegova radionica, šupa u vrtu, tipično je mjesto gdje se rađaju legendarni izumi.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
LJUBAV CVJETA

Znate li o kojem se domaćem paru radi? Nogometaš i glazbenica poznaju se od malih nogu, danas su jedan od najljepših parova

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba