Play ponuda
Play ponuda
DRSKE KRAĐE

Ni oni nisu sigurni: Domaće zvijezde kojima su ukrali ono što se ne može kupiti novcem

Neki od njih su otišli i nekoliko koraka dalje pa su u to doba su najavili sudsko gonjenje kradljivaca

Image
Foto: Pixsell
L.K./ 10.11.2021. u 12:00
Play ponuda

Krađa identiteta, pogotovo u današnjem dobu, ozbiljna je stvar. Jedna od vrsta krađe identiteta je otvaranje profila na društvenim mrežama, (u Hrvatskoj je najčešće riječ o Instagramu i Facebook), pod lažnim imenom, preciznije rečeno - pod imenom jedne od slavnih osoba.

Iako su brojne slave face bile žrtve krađe identiteta, ovo su samo neke od njih koje su se i oglasile oko navedenog problema. Neki od njih su otišli i nekoliko koraka dalje pa su u to doba su najavili sudsko gonjenje kradljivaca.

Massimo

Glazbenik Massimo Savić je svojim obožavateljima predstavio situaciju za koju tvrdi da je bio žrtva ucjene, pa je tom prilikom za pomoć zamolio svoje pratitelje. 

I dalje se ne zna tko je osoba koja mu je ukrala identitet, a kako sam pjevač kaže, to nije bio prvi put. U gotovo identičnoj situaciji se pronašao u veljači ove godine.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Igor Soban/PIXSELL

(FOTO: Igor Soban/PIXSELL)

"Moji ljudi nemaju pametnijeg posla od pisanja zamolbi personama koje otvaraju lažne profile s mojim imenom da se samouklone. Nažalost, nekad taj trud ne rezultira uspjehom i zato sada moramo tražiti vašu pomoć", ovim je riječima Massimo započeo svoju objavu.

"Stvar s lažnim profilima se ponavlja i sigurno se događa mnogima i već duže nismo na to upozoravali, već slučaj po slučaj rješavali, ali sada je došlo više prijava s vaših strana da vam osoba koja je otvorila lažni profil šalje poruke upitnog sadržaja", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

"Uz to, dotični je moje ljude tražio novac da ugasi profil! Nema problema, evo samo da dogovorimo s kojeg računa ćemo ga isplatiti. Dakle, da se pored ozbiljnih problema od zdravstvenih do ekonomskih koji utječu na živote svih nas, moramo susretati i s ovakvim zvizdarijama, to je zbilja van svake pameti", zaključio je Massimo Savić.

Nina Badrić

Pjevačica Nina Badrić također je bila žrtva krađe identiteta. Tom prilikom se ogradila od bilo kakvih profila osim svojih službenih te je kratko, ali znakovito poručila - "Ovo je kriminal".

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Image
Milan Sabic/PIXSELL

(FOTO: Milan Sabic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Upravo se čita

Image
'DVOLIČNI SU'

Meri i Davor za RTL.hr o polufinalistima: 'Neki nisu zaslužili doći ni do pola showa, kamoli do finala'

"Ljudi! Ne nasjedajte na laži. Odričem se bilo kakve povezanosti s ovim oglasima kojih je pun internet. Oni su lažni/fake kao i proizvodi koje prodaju. Ovo je internet kriminal. Na ovim lažnim oglasima dotična ekipa zarađuje novce. Dotični ukradu fotografije koje su moje vlasništvo. Dotični izmisle interview sa mnom koji nisam dala. Dotični rade kriminal. Vjerujem u vašu pamet", napisala je Nina na društvenim mrežama.

"Ne kupujte lažne tablete u kojima je tko zna što smiješano pa niti ne znate što unosite u sebe. Hvala na pažnji", poručila je 49-godišnja pjevačica.

Tony Cetinski 

Pjevač Tony Cetinski se našao u poprilično neugodnoj situaciji gdje su kradljivci putem Facebook messengera u njegovo ime molili novac obožavatelje. Vrlo jednostavno je pjevač objasnio, čak i onome tko se slabo snalazi na društvenim mrežama, da samo treba pratiti njegovo ime s plavom kvačicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Image
Foto: M.M./ATAImages
Image
M.M./ATAImages

(FOTO: M.M./ATAImages)

"VAŽNO! PODIJELITE ! Pojavio se još jedan lažni profil Toni Cetinski koji u moje ime, putem messengera prikuplja novac za dobrotvornu organizaciju. Moja stranica Tony Cetinski je verificirana od facebooka i kao takva ima plavu kvačicu, što znači da je službena stranica. Molim Vas da ne nasjedate na lažne profile.
Prilažem objave sa lažnog profila i naslovnicu mog službenog FB sa plavom kvačicom", napisao je pjevač Cetinski na svojim službenim profilima na društvenim mrežama.

"Tony nikada poruke osobnog tipa ne šalje nikome. Upozorite sve svoje FB prijatelje da ne nasjednu na prevaru", dodao je u komentaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Luka Nižetić

Pjevač Luka Nižetić postao je žrtva krađe identiteta u studenom 2019. godine.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Image
Igor Soban/PIXSELL

(FOTO: Igor Soban/PIXSELL )

"Hrvatski milijunaš vidi radikalne promjene koje dolaze kod svakog građana", pisalo je iznad objave koja je nosila naslov "Ekonomski rast širom zemlje raste zahvaljujući..." s fotografijom Luke Nižetića.

Naime, u pjevačevo ime se ljudima obećavalo bogaćenje preko noći putem kripotvaluta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Stjepan Hauser

Violončelist Stjepan Hauser je sa svojih 2,8 milijuna obožavatelja na Instagramu upozorio na problem s kojim se suočavaju još neke domaće zvijezde, a riječ je o krađi identiteta.

"Dragi obožavatelji diljem svijeta, želim vas upozoriti na veliki problem s kojim se suočavamo već neko vrijeme. Pokušavali smo to zaustaviti, no na nesreću, bez većeg uspjeha", pojasnio je glazbenik.

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Image
Miranda Cikotic/PIXSELL

(FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL)

"Svakog dana pojavljuje se na stotine novih Hausera na društvenim mrežama - YouTubeu, Facebooku, Twitteru, Instagramu. Pretvaraju se da su ja, daju vam lažne informacije, kontaktiraju vas... Vrlo je frustrirajuće. Želim vam još jednom reći da je samo jedan Hauser, ne vjerujte prevarantima i lažnim profilima", kazao je u svom obraćanju pa dodao

Hauser je rekao kako se upravo iz tog razloga ne obraća obožavateljima putem poruka i komentara, već ih upućuje na službenu web stranicu.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kraljica estetskih operacija

UZNEMIRUJUĆE! Splitska influencerica Ela Jerković objavila fotografije nakon alergijske reakcije

Play ponuda

Više s weba