Ostalo

Niko i Lana: Legendarni Cico nikada nije skrivao bliskost s djecom na koju je bio jako ponosan jer su...

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u Zagrebu u 65. godini nakon borbe s teškom bolešću.

Tabloid.hr
01.03.2021 10:45

Preminuo je legendarni hrvatski nogometaš i nogometni trener Zlatko Cico Kranjčar . U KBC Merkuru je umro nakon teške bolesti, piše Večernji list .

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u Zagrebu u 65. godini nakon dugotrajne borbe s bolešću. Legendarni Cico iza sebe je ostavio suprugu Elviru te dvoje djece, sina Niku i kćer Lanu .

Cico i Elvira Kranjčar

(FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL)

Rođen je 15.11.1956. godine u Zagrebu. Bio je član legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine klubu donijela titulu nakon 24 godine. Postoji jedna zanimljivost vezana uz njegovo ime. Rođen je kao Zlatko Krajnčar i tako se zvao sve do šesnaeste godine kada je nabavio prve osobne dokumente. Službenik koji je ispisivao osobnu iskaznicu napravio je pogrešku koja nije odmah uočena, a kada se Zlatko upisao u nogometne registre odlučeno je da ostane prezime Kranjčar.

Cico i Niko Kranjčar

(FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Legendarni trener u intervjuima je uvijek isticao kako mu je podrška obitelji najvažnija.

Cico je iza sebe ostavio i četvero unučadi. Lana s obitelji već godinama živi u Parizu te ima troje djece, a o njoj se nikada nije previše pisalo, za razliku od Nike. Mlada zagrebačka odvjetnica udala se u veljači 2009. za dugogodišnjeg dečka, Francuza Thibaulta Dutreixa , investicijskog bankara.

Cico i Niko Kranjčar

(FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL)

Vjenčali su se kod matičara i u društvu najbližih članova obitelji i prijatelja, a kuma joj je bivša manekenka Ljupka Gojić Mikić . Par je najprije živio u Londonu gdje je rođena i njihova prva kći Sophie.

Lana Kranjčar

(FOTO: Matija Habljak/PIXSELL)

Kako brat Niko nije mogao biti na vjenčanju jer je taj dan njegov klub Portsmouth igrao protiv Manchester Cityja, on joj je tri mjeseca kasnije na crkvenom vjenčanju u Zagrebu bio vjenčani kum. Obred je održan u istoj crkvi u kojoj se i Niko oženio, Sv. Ivana Krstitelja. Podsjetimo, Niko je od 2008. do 2012. godine bio u braku sa Simonom Fistrić s kojom ima kćer, a od 2014. godine je u sretnoj vezi s glumicom Zrinkom Cvitešić .

Niko Kranjčar i Zrinka Cvitešić

(FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL)

Tata i sin nikad nisu skrivali bliskost, a Cico je uvijek govorio kako su on i supruga od djece napravili građane svijeta koji su naučili jezike i postali uspješni ljudi, iako to nije uvijek bilo lako.

Iskrena sućut obitelji!