Ostalo

Žena koja Nikoli Kaliniću čuva leđa od 18. godine: Vanja je prva koju je zavolio, a zatim i oženio

Nikola Kalinić vraća se svojim korijenima. Rođeni Solinjanin potpisao je za Hajduk, a povratku kući, nakon što su promijenili nekoliko država, vesele se i supruga Vanja te njihovo dvoje djece, Mateo i Lota

RTL.hr
07.02.2022 12:00

Nogometaš Nikola Kalinić , koji je u javnosti 2018. godine prozvan najvećim gubitnikom jer je u trenutku kada je trebao igrati prvenstvo života, zbog svog nedoličnog ponašanja i odlukom izbornika Zlatka Dalića , ispao s prvenstva.

No, unatoč tome, i dalje niže sportske uspjehe, a najnoviji je transfer u Hajduk, klub koji ga je obilježio na početku karijere. U nedjelju je na duštvenim mrežama objavio video gdje je pozirao s dresom splitskog kluba, koji je takođers euforijom obznanio pojačanje u svojim redovima.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

"Nije srića srebro zlato već rečeno, već je srića kad si doma i kad imaš nekog svog", napisao je Hajduk na Facebooku, a dan nakon objavio iNikolinu poruku: "Dragi Hajdukovci, vidimo se uskoro, najbolji trenuci tek nam slijede".

Nikola Kalinić u Hajduku je počeo igrati s deset godina, a za prvu momčad je debitirao sa 17 godina. S Poljuda je 2009. godine otišao u engleski Blacburn te se sada, nakon 12 i pol godina, vraća svojim sportskim korijenima. Uz prve noogometne korake za prvu postavu vrlo je brzo krenula i sreća na privatnom planu, godinu dana nakon što je upao u prvu momčadupoznao je svoju Vanju. Kako to bude kod brojnih nogometaša, tako je bilo i kod Kalinića. Srednjoškolsku ljubav oženio je sa 20 godina, idalje su u braku i imaju dvoje djece - 2014. godine na svijet je stigao Mateo, a 2019., samo nekoliko dana prije njegova 31. rođendana, kći Lota.

Samozatajan nogometaš, kako to inače biva, aktivan je na društvenim mrežama gdje tu i tamo podijeli neku obiteljsku fotografiju, a inače ne komentira sreću na privatnom planu.Tako se na Instagramupohvalio kćerinim krštenjem kojem su prisustvovali i njegovi bivši suigrači iz reprezentacije, veliki prijatelji Ivan Strinić i Ivan Perišić .

Ljubav iz tinejdžerskih dana

Ona je prva žena koju je zavolio, a potom i oženio. Upoznali su ih zajednički prijatelji, a klasično slavlje sa širokim krugom prijatelja i obitelji nisu imali jer je Vanja tada bila u visokom stupnju trudnoće. Nije tipična supruganogometaša koja na društvenim mrežama skreće svu pozornost na sebe, već je obiteljska žena koja je u sjeni, a posvećena je brizi o svoje dvoje djece. Odrasla je okružena Dalmacijom, u mještašcu Trpnju na poluotoku Pelješcu, a završila je Pomorski menadžment nakon čega je odlučila slijediti Nikolin put.

"Iz moje skromne biografije s ponosom volim istaknuti to što sam s petnaest godina otišla iz roditeljskog doma i četiri godine živjela sama dok nisam maturirala. Sigurno je to razlog zbog kojeg sam sazrela prije no drugi. Kad smo se Nikola i ja zaljubili, bili smo praktički još uvijek tinejdžeri, tako da je ostatak moje biografije usko vezan uz njegovu karijeru, a ono na što smo oboje najponosniji svakako je naš sinčić Mateo, jer s njim je naša ljubav dobila onaj puni, istinski smisao", rekla je Vanja prije sedam godina za Slobodnu Dalmaciju te otkrila kako je i velika zaljubljenica u modu iako ju se, zbog roditeljskih obaveza, najčešće može vidjeti u sportskom outfitu.

Jedna od najboljih prijateljica joj je Josipa Perišić, supruga hrvatskog reprezentativca, a prijateljstvo je prešlo i na njihove sinove.

Par je promijenio nekoliko gradova diljem svijeta -od Splita preko Manchestera, Firence i ukrajinskog Dnjipra, da bi se sadaponovnovratili "doma".