Ostalo

Nina Kraljić odgovorila organizatorima festivala: 'Sramotno je da spominjete 500 kuna i privatnu...

Pjevačica je poručila da i dalje normalno nastupa unatoč napadima te je pobrojala svoje trenutne projekte, ali i najavila novu pjesmu.

RTL.hr
13.09.2021 17:21

Nina Kraljić ponovo se oglasila o 'skandalu' zbog kojeg se posljednjih dana često pojavljuje u medijima. Naime, Nina je trebala nastupiti na 56. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini, a nastup je otkazala u zadnji čas, uz izliku kako više nije u u mogućnosti prihvaćati nastupe koji su pro bono."

Pjevačica je objasnila i kako se nalazi u teškoj financijskoj situaciji te kako će umjesto nastupa u Krapini radije ostati na Visu gdje joj je otvorila prilika za nastup za koji će biti i plaćena. Taj se odgovor nije svidio organizatorima festivala koji su objavili svoj odgovor pjevačici.

Iz festivala su naglasili kako je Nina unaprijed znala da festival nikada ne isplaćuje honorar vokalnim solistima, te kako su na njemu pro bono nastupali i Ivo Robić te Arsen Dedić. Također su rekli da je Nina prije mjesec dana potvrdila svoj nastup i da joj je jedinoj bilo osigurano 500 kuna za putne troškove, zbog čega otkazivanje u posljednjem trenutku smatraju neprimjerenim i neprofesionalnim

Nina Kraljić

Pjevačica se sada ponovo oglasila na svom Facebook profilu, te je oštro napala organizatore festivala. Tako je ustvrdila da je otkazivanje nastupa nešto što se stalno dešava, uz laži 'bolestan sam i ne mogu nastupati'." Tvrdi da je ona za razliku od toga bila iskrena i stala iz svog poteza.

Međutim iskrenost kod nas je umišljenost, bahatost i nepoznanica. Integritet je reći ne tamo gdje svi govore da ako je to tvoj ne! Integritet je reći dosta iskorištavanju pa makar u zadnji tren i nastupanju besplatno ako nastup nije humanitarne prirode. Obožavam kad se organizatori takvih manifestacija vade na 'samopromociju'. Ma ljudi moji, nisam ovdje da me kamera hvata dok pjevam, od glazbe ŽIVIM", napisala je i zaključila ako su ovim potezom organizatori dali do znanja da iskorištavaju izvođače koji ne znaju reći 'ne'.

Neki od nas pošteno rade i stvaraju. Činjenica je da bi se puuuuno toga zatvorilo da vam umjetnici ne rade za džabe dok bi ubirete novac. Sramotno je da 500 kn spominjete kao nešto strašno što sam tražila. 500 kn za javni televizijski, solistički nastup?! Pa više se potroši na put, šminku, a da ne kažem i da je u ovoj suludoj priči uključeno i snimanje vokala u studiju što također nije besplatno niti bi ikada trebalo biti besplatno. Snimati tuđu pjesmu besplatno, ma toga i ovog svega ima samo kod nas, apsurd je na ovo trošiti vrijeme. Sramotno je da privatnu mail korespondenciju i to namjerno djelomičnu vadite iz kvazi-konteksta da bi napravili štetu izvođaču što je otuživo, a pričate o profesionalnosti? Iza mene je preko 120 nastupa unutar 5 godina. Zaradi moje profesionalnosti ste me i zvali 4 godine za redom", napisala je i za kraj poručila organizatorima da je na festivalu više neće vidjeti.