Play ponuda
Play ponuda
NEOBIČNI LJUDI

Njegove akrobacije ostavljaju bez daha

Gavin je neobičan čovjek, i njegova je životna priča prilično neobična. Zna ga cijeli Zagreb i to kao Leopardmena! Ovaj Australac i hrvatski zet pravi je majstor žongliranja, jedan od najboljih na svijetu!

RTL/ 29.1.2014. u 18:09
Play ponuda

Neobičan Australac Gavin Hay prije devet godina skrasio se u Zagrebu. U gradu o kojem prije nije znao previše, tek da je najveći u nekoj državici između Italije i Austrije.

"Zašto sam ja tu? Zbog svoje supruge. Našao sam Zagrepčanku. Bio sam na festivalu Cest is the best. Mi smo se upoznali jedne noći", kaže žongler Gavin Hay.

Ta jedna romantična noć bila je dovoljna da se svjetski poznati žongler odluči vratiti i udomaćiti u glavnom gradu Lijepe naše. I na kraju postati pravi Purger.

Duge zimske dane sada krati izradom namještaja. U Zagrebu ga je, kao i sve ostale strance,  neugodno iznenadila spora i komplicirana hrvatska birokracija, ali i prve pahulje snijega.

"Nisam vidio snijeg. Tu sam vidio prvi u život. Onda je bilo fora igrati se u snijegu. Sada je malo dosadno", priznaje Hay.

Neovisno o vremenu i godišnjem dobu, Gavin redovito izlazi na ulicu. I sve to kako bi se bacio na posao od kojega živi i zbog kojeg je proputovao pola svijeta.

Žonglirati je počeo još kao dječak.

"Kad ja imao 15, 16 godina ja sam naučio žongliranje iz jedne hobby knjige. A poslije toga, na zadnjoj godine škole, u Brisbane je bio expo, tamo je bilo puno zabavljača. I tamo sam puno naučio", objašnjava Gavin.

Profesionalci su ga obasipali savjetima i Gavin je u međuvremenu postao svjetski poznati performer. Punih je petnaest godina nastupao pod umjetničkim imenom Leopard Man.

Žongliranje je, kaže, sjajan posao. Od njega se može dobro živjeti- Gavin puno putuje i upoznao je zanimljive ljude. A među njima, nasposlijetku, i suprugu u Hrvatskoj. Najviše od svega, ipak, Gavina raduje reakcija publike.

Baš svaka svjetska metropola ima svoje ulične zabavljače. One posebne ljude koji sivim gradovima daju neki poseban ton. Malo boje na zagrebački beton unio je i Australac U Hrvatskoj pronašao srecu i novi život, pa sad neobičnim akrobacijama razveseljava svoje nove sunarodnjake.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
legendarni hitovi

Sjećate li se domaće teen zvijezde? Zasićena uspjeha, glazbe i publike, posvetila se nekom sasvim drugom životu

Play ponuda

Više s weba