Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ŠTO VIŠE, TO BOLJE

Nogometna revolucija ukrajinskih studenata

Ukrajinski studenti izmislili su 'footdoubleball', nogomet s dvije lopte, spektakularniju i dinamičniju igru koja bi, po njihovom mišljenu, trebala ući u nacionalno prvenstvo.

Image
Foto: courrier-picard.fr
M.L./Hina/ 1.10.2011. u 8:22
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Navijači elitnih ukrajinskih nogometnih klubova poput Dinama iz Kijeva željeli su svom omiljenom sportu dodati malo zanimljiviju dimenziju. Izmislili su 'footdoubleball', nogomet koji se igra s dvije lopte.

Pravila su ista kao kod nogometa, ali 22 igrača podijeljena u dvije ekipe na terenu imaju dvije lopte umjesto jedne za pucanje na gol protivničke ekipe. Na travnjaku su i dva suca.

"Kad je gol postignut s jednom loptom, sudac je vraća u središte terena i čeka da druga lopta bude uklonjena s terena ili u rukama golmana prije nego da znak za početak igre", objašnjava udruga Footdoubleball - nova era, utemeljena 2007. godine.

S dvije lopte napad je zanimljiviji, spektakularniji i dinamičniji, ocjenjuje Nikolaj Kobaidze, jedan od začetnika discipline i pomoćnik predsjednika Footdoubleball.

Golovi su puno češći nego u tradicionalnom nogometu, a utakmice često završavaju rezultatima 15:8, 12:15, 12:11. Svaki igrač ima priliku zabiti najmanje gol po utakmici.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIVŠA PREDSJEDNICA

Nastavlja se niz: Kolinda i dalje u elementu 'influencerice', ovoga puta kulisa je Dubrovnik

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba