Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TKO ĆE BITI BRŽI?

Nova bespoštedna borba Googlea i Applea

U doba pametnih telefona i mobilnog interneta papirnate karte gotovo su iščeznule. Zamijenile su ih besplatne googlove, a od toga je još zanimljivija najava revolucionarnih Appleovih.

RTL/ 8.6.2012. u 19:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Digitalni svijet od stvarnog sve se manje razlikuje. Osobito nakon što je Google predstavio nove usluge za svoje karte.

"Koristili smo tehniku stereo fotogrametrije. Njome izdvajamo 3D modele iz mnoštva prikupljenih fotografija iz različitih kutova. Zgrade izgledaju kao stari glineni modeli, samo što su nisu oblikovani rukama, već tehnologijom", otkriva PeterBirch.

Super realističnim 3D prikazima iz zraka obuhvatit će se područja na kojima živi oko 300 milijuna ljudi, a sve će biti vidljivo na smartfonima. Novi vizualni doživljaj stiže i iz kutova koje je malo teže snimiti.

"Želimo snimiti mnoge nacionalne parkove, Grand Canyon, ali recimo i pogled iz gondole u kanalima Venecije", ambiciozan plan predstavio je LucVincent.

Sve usluge bit će dostupne tek za nekoliko tjedana. Nagađa kako je Google požurio objaviti novosti jer Apple navodno uskoro odustaje od googlovih karata na svojim uređajima i predstavlja vlastite. Zato je najveća novost – sačuvana samo za telefone na Androidu.   

Karte dostupne bez spajanja na internet doista su velika novost, no Appleov odgovor očekuje se već sljedeći tjedan.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VREMEPLOV

ZLATNO DOBA MANEKENKI I STARLETA! Ovako su se prije 16 godina zabavljale domaće zvijezde na izboru za Kraljicu Zagreba

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba