Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
INTERVJU

Nova Miss Universe (19) za RTL.hr: 'Uleta je bilo čim se saznalo da se natječem! Sebe vidim kao poduzetnicu'

'Na izbor sam se prijavila jer mi je to bio san odmalena', rekla je Arijana Podgajski iz Krapine koja je nova Miss Universe Hrvatske. Krunu joj je predala prošlogodišnja pobjednica Ora Ivanišević

Image
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Antonija Šipušić/ 24.5.2022. u 20:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Miss Universe Hrvatske 2022. godine je devetnaestogodišnja Arijana Podgajski iz Krapine. Mlada studentica koja će na jesen, nakon odustajanja s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, krenuti u privatnu poslovnu školu, kaže kako joj je biti misicom bio san odmalena, a hoće li se prijaviti dvojila je do posljednjeg trenutka jer je smatrala kako je njezinih 170 centimetara visine ipak prenisko za takvo natjecanje. No, sreća prati hrabre pa je tako smeđokosa djevojka pobijedila i osvojila lentu te krunu u zagrebačkom hotelu Esplanada. U razgovoru za RTL.hr govori o dužnostima koje je čekaju, tko joj je najveća podrška te koga je tijekom izbora u dvorani konstantno tražila pogledom.

Što ti je prolazilo kroz glavu kada su te proglasili pobjednicom?

Kada je voditelj prozvao mene kao pobjednicu i Miss Universe Hrvatske 2022., u isto vrijeme kroz glavu mi je prošlo 100 pitanja - ajme što me sad čeka, gdje su mi mama i prijateljica, kako je sve ispalo, što sada?

Je li bilo treme tijekom natjecanja? Kako si se nosila s time? A rivalstva između djevojaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Treme je bilo na početku natjecanja, ali već poslije drugog izlaska na pozornicu, sve je nestalo. Čak smo se u backstageu zabavljale i plesale za vrijeme glazbenih brojeva i baš je bila sjajna atmosfera među svim natjecateljicama, tako da mislim da rivalstva nije bilo, barem ga ja nisam primijetila ni tijekom priprema, a niti za vrijeme samog izbora. Bile smo jedne uz drugu u svim trenucima i pomagale si.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/ea7fc85c-db33-11ec-9b04-3e4bf5b9df82/original

Izvor: Tomislav Miletić/Pixsell

U publici su bile i bivše misice. Je li ti koja od njih dala kakav savjet za svjetsko natjecanje?

Upravo se čita

Image
BURNA CEREMONIJA

Saša i Dario pred ekspertima, Dario jedva dočekao: 'Spektakl kreće! Ispecite kokice!

Nažalost nisam imala vremena razgovarati sa svima njima. Naravno, sve su mi čestitale i zaželjele dobrodošlicu u „sestrinstvo“, no sigurna sam da ćemo se uskoro naći barem s nekima od njih i da će mi dati neke vrlo korisne savjete. Naravno, najviše sam se družila s Orom Ivanišević i Shanaelle Petty koje su mi rekle da će mi biti lijepo, da uživam u svakom trenutku te da će mi svjetski izbor biti jedinstveno iskustvo i jedna od najljepših uspomena u životu.

Tko ti je prvi čestitao na pobjedi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prvi mi je čestitao dr. Gabrić koji mi je predavao lentu, no to je dio službenog protokola. Naravno, privatno to je bila mama Gordana koja je bila u publici s prijateljicom i njih sam tijekom večeri i tražila pogledom, da mi budu podrška.

Zašto si se uopće odlučila prijaviti na izbor?

Na izbor sam se prijavila jer mi je to bio san odmalena. Prvo sam mislila da sam možda preniska, no ipak sam se odlučila prijaviti jer sam smatrala da je upravo sada taj trenutak i drago mi je što jesam. Željela sam neka nova iskustva i prijateljstva.

Samo nekoliko misica je u proteklih 20-ak godina izborilo plasman u Top 20. Jesi li opterećena rezultatom na svjetskom izboru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nisam opterećena kako ću se plasirati na svjetskom izboru, no sigurno ću dati sve što je u mojoj moći. Veselim se što sam dobila priliku predstavljati svoju domovinu Hrvatsku na svjetskoj pozornici Miss Universe.

Jednom misica, zauvijek misica. U kojim smjerovima želiš da te ova pobjeda odvede?

Vjerujem da će me ova pobjeda odvesti u svim smjerovima, odnosno dati mi mogućnost da otkrijem možda neke nove mogućnosti. Svakako želim da mi mandat prođe super, da mi bude lijepo i da na kraju postignem nešto što će mi u budućnosti koristiti u pozitivnom smislu. Tu prije svega mislim na stipendiju Zagrebačke škole ekonomije i managementa jer ću studijem steći prije svega vrhunsko obrazovanje te poznanstva i veze koje ću kasnije ako poduzetnica koristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Koji ti je cilj za budućnost što se tiče karijere?

Još sam mlada i željela bih puno toga, tko zna gdje će me život odnijeti, no svakako se vidim kao poduzetnicu.

Koji su tvoji hobiji?

U slobodno vrijeme volim provoditi vrijeme sama sa sobom i prijateljima, ići u šetnju s psom i družiti se sa svojim životinjama (imam tri mačke i psa).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rekla si da si solo, no je li bilo uleta u inbox/DM nakon što si proglašena novom Miss Universe Hrvatske?

Ha, ha, bilo je uleta već kad sam objavila da se natječem na izboru Miss Universe Hrvatske, a ima li ih sada nakon pobjede? Iskreno, još nisam stigla provjeriti ni poruke, no sigurno ih ima.

Izbor za miss je puno više od izbora ljepote. U svom mandatu, koje teme želiš istaknuti i zašto baš te?

Kao Miss Universe Hrvatske voljela bih se posvetiti raznim temama, no mislim da će prioritet ipak imati mentalno zdravlje i briga o napuštenim životinjama. Smatram da i svojim primjerom trebamo pokazati da nam je stalo, tako da smo mama i ja udomile tri mačke i psa.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
život nakon showa

Sanja Žuljević: 'On je moj ponos'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba