Ostalo

Nove glazbene zvijezde koje nemaju ništa zajedničko s Justinom Bieberom: oni su svećenici i sviraju...

Oni žare i pale glazbenim ljestvicama, upravo izdaju svoj peti album i potpisali su ugovor 'težak' milijun funti. No, oni nisu boy band, nego svećenici koji sviraju duhovnu glazbu

Dalila Turk
24.10.2016 18:32

Braća svećenici Eugen i Martin O'Hagan i njihov prijatelj David Delargy razlikuju se od mnogih drugih glazbenih zvijezda na sceni. Upravo su izbacili novi album, a novac koji zarade daju u humanitarne svrhe. Tu čuđenjima nije kraj - ovaj bend sastoji se od svećenika.

"Malo smo, rekao bih, nervozni. Neko vrijeme već radimo na ovom albumu. Prvo smo razgovarali o mogućnosti. Kada je postalo izvedivo, morali smo odlučiti koja je prava kombinacija glazbe za album", izjavio je Eugen O'Hagan.

Predani svećenici poznaju se od 1970. i već tada su bili prepoznatljivi. Zvali su ih Holy odnosno Sveti zbog njihove odlučnosti da postanu svećenici. Mnogi su njihovo okupljanje nazvali čudom, a oni koji su ih čuli kako pjevaju kažu da su njihovi glasovi zapanjujući.

"Mi smo tri različita svećenika, odgovorna za tri različita segmenta, pa usklađivanje izgleda kao kada pokušavate tri patke staviti u red i tražiti od njih da kvakču u tom redu u isto vrijeme. To zna biti izazov. Ali bili smo sretne ruke i stvari su se dobro posložile. Uspjeli smo uskladiti obveze, koliko toliko uz neke neočekivane situacije", dodaje O'Hagan.

Tri nove pop zvijezde kažu kako im slava neće udariti u glavu. Tu su zbog svoje publike i vjere. Najviše ih veseli što katolički klasici koje izvode vesele mlađu publiku.

"U zadnjih osam godina otkrili smo da naša publika dolazi iz različitih životnih sfera i različitih su uzrasta. To je baš lijepo. Gledati u publiku i vidjeti svoju baku i tetu, ali ujedno i svoje nećake i nećakinje koji su ponosni na tebe, čak i ta generacija. Mladi ljudi nas nerijetko zaustavljaju na ulici ili dječica u školi i pitaju nas: 'Jeste li vi jedan od pjevajućih svećenika?' Takve stvari", naglasio je David Delargy.

Ni ne čudi takva popularnost. Svojim anđeoskim glasovima nastavljaju ono što su uvijek voljeli, a svojim jedinstvenim izričajem su katoličku glazbu približili mnogima. Toliko su zainteresirali javnost da je u planu i film o ovom trojcu.

"Da, prolazili smo kroz različite priče o mogućem filmu, koji bi se mogao zvati 'Podizanje krova'. Znate, često pjevamo humanitarno, prikupljamo sredstva i ponekad su novci za jednostavne stvari poput krpanja krova na crkvi. Nije još dogovoreno, naravno, zbog niza nepredvidivosti poput financiranja i pronalaska pravih glumaca za naše uloge. Ne znam jesu li Brad Pitt, Liam Neeson ili George Cloney slobodni za film, ali mi ih stalno zovemo kako bi saznali", šali se Eugen.

Nadamo se da će im se slavni glumci javiti jer priča o ovom trojcu mogla bi im donijeti nove Oscare.