Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nervoza lokalnog stanovništva

Novi bonton na Zrću: Bez buke i golotinje!

Još malo ćemo dobrodošlicu poželjeti i gomili turista. A hoće li razuzdanu mladež tako toplo dočekati i u Novalji, točnije na Zrću, zna Marija Pajić. Naime, otočani su izdali turistički bonton u kojem ukratko stoji - bez buke i golotinje.

RTL/ 15.5.2014. u 18:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Malo ribarsko mjesto Novalja u posljednjih deset godina, zahvaljujući samo jednoj plaži - Zrću, doživjelo je pravu turističku ekspanziju! Prihodi rastu, a zanimljivo, s njima i nervoza lokalnog stanovništva.

Antonova obitelji generacijama živi u Novalji. Njegove uspomene iz djetinjstva, kao i sjećanja na pusti paški krajolik, doslovce - blijede! Baš zbog toga, u potragu za zabavom ne odlazi na najpoznatiju plažu u Hrvata!

Poučena lošim primjerima, Novalja je odlučila reći stop neprihvatljivom ponašanju! Turističkim bontonom smanjuje se buka u klubovima i ukida ispijanje alkohola na javnim površinama.

"Ne možete imati u gradu ne samo party zonu, nego takvih ispada da vi ako ste u bilo kojem poslovnom prostoru, zavodu za hitnu ili trgovini - izloženi ste vrlo neugodnim situacijama!", izjavio je AnteDabo, gradonačelnik Novalje.

Bonton tek što je stupio na snagu, a Novalju su već okupirali veseli Australci, koji nisu čuli - ni za 'b' od bontona!

Tzv. Sodoma i Gomora, za neke leglo raskalašenosti i bluda - u svibnju se šminka za nadolazeću sezonu! Borba klubova i dalje traje. Pitanje je tko će uložiti više i tko će dovesti bolje izvođače?

Po gradilištu kruže priče da za sezonu svaki klub za preuređenje izdvaja više od milijun i pol eura. Sve to gledaju i mladi Siščani koji nestrpljivo očekuju početak lude zabave!

Stara novaljska priča kaže: vlasnici apartmana uz sebe uvijek imaju bejzbol palicu, no nisu vlasnici apartmana jedini koji doživljavaju za nekoga tragične, a za druge komične situacije. Dogodilo se to i lokalnom svećeniku koji je navodno zatekao neki par kako vodi ljubav na otvorenom, točnije na bankomatu!

"Vjerujemo, uz određenu kontrolu, uz komunalno redarstvo i policiju i ukazivanje iznajmljivačima, mislim da će biti više reda, i da će svi naši gosti uživati ovdje...", smatra TatjanaPeranić - Samaržija, direktorica TZ Novalja.

Priča je otišla toliko daleko da je saudijski muftija izdao fetvu tj. vjersku obvezu kojom vjernicima zabranjuje putovanje u - kako navodi - države nevjernika, osobito na španjolsku Ibizu i hrvatsko Zrće koje naziva vražjim leglima! S druge strane, svibanjska noć u Novalji prošla bi i u dalekoj Saudijskoj Arabiji.

Ako se pukim slučajem zateknete u Novalji prije početka festivalske sezone, vaš izlazak izgledat će otprilike ovako - doslovce nikako!

Kad izvažemo opcije - ova s razuzdanom zabavom ipak je prihvatljivija od praznih stolaca i kreveta! Kako za goste, tako i za one koji žive od toga!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
HUMANITARNI KALENDAR

Gole djevojke iz susjedstva naljutile sugrađane

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba