Ostalo

Novi trend u rađaonicama: Bebe se rađaju u paru!

Znate li gdje su rođeni prvi blizanci u Novoj godini? U istoj bolnici u kojoj se rađaju neke od najvećih beba u Hrvatskoj. Zadarsko je rodilište jako zaposleno i nadamo se predvodnik trenda koji svi željno iščekuju. Više beba, od kojih velik broj dolazi u paru.

RTL
09.01.2013 18:22

Prošla je godina u Zadarskoj županiji bila sretna i za mnoge roditelje. Zabilježen je manji broj porođaja, a više djece. Matematika je jednostavna. Rođeno je mnogo blizanaca, čak 21 par.

Franka i Mario prvi su hrvatski novogodišnji blizanci. Mamu su namučili prekjučer poslijepodne, a saznanjem da dolaze u paru šokirali su je devet mjeseci ranije.

Već se vidi razlika u karakteru. Franka je živahna na mamu, a dečko je tatin sin. Ali vjerujemo da će malo očvrsnuti. Jer znate što kažu o zadarskim kršnim momcima? E, pa nova pojačanja rođena lani neće iznevjeriti tradiciju jer petnaestak posto ih je svijet ugledalo s više od četiri, dok je petero kršnih beba natuklo preko pet kilograma. Prošla je godina bila jako dobra.

"S time da broj djece u 2012. nije dosegao broj djece iz 2010. godine kad ih je bilo 1.759, znači sedmero djece više. Ipak, vidi se da polako imamo trend porasta broja poroda", kazao je ginekolog Dominik Rukavina .

Marija tvrdi, nije riješila dvije brige odjenom, već se dvostruko namučila, a vjerojatno će i dalje.

"Nikad ne znaš kako će ići. Hoće li to ići paralelno s dojenjem, hoće li se zajedno dizati i zajedno lijegati ili kako će to biti, ne znam. Kako bude, bude - pomoći će biti. Glavno da je sve dobro prošlo", rekla je Marija Dukić , majka blizanaca.