Ostalo

Nudisti svih zemalja - ujedinite se!

Ako pred prizorom golotinje zatvarate oči, dobro da se posljednih dana niste zatekli u kampu Koversada u Istri, gdje je održana međunarodna konvencija naturista.

RTL
17.09.2012 20:10

Odbacili su pamučne okove i došli u svoj mali raj. Ako i dalje prema naturistima imate neku rezervu, morate priznati da su barem ravnomjerno osunčani. Ali posljednjih godina nudiste u Hrvatskoj doživljavaju kao da su doista goli i bosi.

"Turisti odlaze iz prelijepe Hrvatske, s čudesne hrvatske obale zato što je svake godine sve manje mogućnosti za odmor bez odjeće", rekla je Slovenka Maja Pinko .

Iako nemaju džepove, naturisti dobro pune državnu blagajnu, a mogli bi i znatno više da država ne zatvara oči na prizor gole pozadine. A zlatnih i golih sedamdesetih godina Hrvatska je bila nudistički raj, s čak šest milijuna golih turista iz cijeloga svijeta. Danas ih je tri puta manje.

Nije lako danas biti naturist u Hrvatskoj, ističu, jer ne samo da se zatvaraju kampovi, već oni koji bi se trebali brinuti za turizam, uopće ne žele promovirati Hrvatsku kao zemlju koja želi prigrliti svoje gole goste. Kao da naturisti nisu turisti.

"Moj muž je Grk pa tamo kao naturisti kampiramo na divlje. Kod vas to više nije moguće pa kampiramo samo u kampovima koji su pripremljeni za naturizam", rekla je Slovenka Andrea Žbogar Parakis .

Svi zato ističu da u Lijepoj Našoj, uglavnom odjevenoj, nemaju većih problema s ljudima. Uostalom, svakome se može dogoditi da se preko noći preobrati. "Jedan je par stigao u kamp koji je pola nudistički, pola ne. Oni su stigli navečer i odlučili raspremiti šator tamo gdje su bili. Kad je stiglo jutro, oni vide da su svi goli oko njih. I kaže tada muž - čuj, meni je sada lakše skinuti gaće nego seliti cijeli šator. I tako su postali nudisti", ispričao je Davorin Žugčić iz Društva naturista Hrvatske.

Ako se i vama dogodi nešto slično, lako biste se mogli zateći s one strane odjeće. Što sudeći prema nasmiješenim, gologuzim i sretnim ljudima u Koversadi, uopće nije loše.