Ostalo

Obi-Wan Kenobi dobiva svoj nastavak 'Ratova zvijezda'?

U produkciji je i film o Han Solu koji uključuje mlađu verziju tog lika kojeg je u originalu glumio Harrison Ford

Tabloid.hr - Hina
18.08.2017 11:56

Walt Disney Co radi na nastavku "Ratova zvijezda" koji će biti posvećen Obiju-Wan Kenobiju , mudrom i plemenitom Jedi vitezu, pišu u četvrtak Hollywood Reporter i Variety.

Ti se hollywoodski mediji pozivaju na neimenovane izvore koji tvrde da je projekt u ranim fazama razvoja Disneya i Lucasfilma.

Projekt još nema scenarij, no britanski redatelj Stephen Daldry , najpoznatiji po "Billy Elliottu",filmu o dječaku baletanu, glavni je kandidat za režiju tog filma.

Disney je odbio komentirati ove navode.

Ta je korporacija 2012. od autora "Ratova zvijezda" Georgea Lucasa kupila tu franšizu za četirimilijarde dolara i najavila novu trilogiju filmova koji prate radnju te svemirske sage, kao i tri samostalna projekta koji su usredotočeni na radnju izvan središnje priče o obitelji Skywalker .

Prvi samostalni nastavak bio je film "Rogue One" iz 2016. koji je predstavio nove likove u radnji koja je labavo vezana na originalnu priču.

U produkciji je i film o Han Solu koji uključuje mlađu verziju tog lika kojeg je u originalu glumio Harrison Ford .

Kenobi, pustinjak kojeg je glumio preminuli britanski glumac Alec Guinnes , bio je mentor Lukeu Skywalkeru te je uveo tog mladog borca u Silu u prvom nastavku serijala iz 1977. godine. Kasnije ga je ubio njegovbivši učenik, zli Darth Vader .

U drugom nastavku trilogije Kenobija je glumio Ewan McGregor , a ne zna se tko će to biti u novom filmu.