Ostalo

Obitelj se oprostila od Mirjane Majurec! Sinovi Luka Vidović i Ivan Mlinarić te brojni kolege i...

Mirjana Majurec preminula je u 70. godini života u KBC-u Rebro u Zagrebu. Otišla je u ranim jutarnjim satima u subotu, nakon što se niz godina borila s opakom dijagnozom

RTL.hr
07.04.2022 16:01

Obitelj, prijatelji i glumačka elita - svi oni oprostili su se danas u Krematoriju na Mirogoju od glumice Mirjane Majurec . Ispratili su je sinovi Luka Vidović i Ivan Mlinarić , a od Mirjane se oprostio i bivši joj suprug, nekadašnji nogometni reprezentativac Marko Mlinarić . Utučeni, od glumice su se oprostili i kolegice i kolege Mia Begović, Tara Rosandić, Rene Bitorajac, Goran Grgić, Hrvoje Klobučar, Ivica Pucar... Tuga i bol ocrtavala se na licima sviju okupljenih, koji su posljednje zbogom rekli jednoj od legendi hrvatskog glumišta.

Podsjetimo, Mirjana Majurec preminula je u 70. godini, a uslijed teške i duge borbe s karcinomom. Otišla je u KBC-u Rebro u subotu ujutro. Primljena je tjedan dana ranije zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.

Pročitajte još
Utučeni sinovi, obitelj i prijatelji oprostili se od Mirjane Majurec

Glumica koja iza sebe ima uloge u kapitalnim djelima domaće dramaturgije

Mirjana Majurec rođena je u Splitu 23. kolovoza 1952. godine. Akademiju dramskih umjetnosti završila je 1976. godine, a odmah nakon diplome zaposlila se u kazalištu Gavella, čija je bila stipendistica. Čim je diplomirala zaposlila se u Gavelli, kazalištu koje ju je stipendiralo, na čijim je daskama odigrala predstavu 'Holderin' već 1973. Odradila je u Gavelli niz predstava, a nije nedostajalo ni angažmana u ostalim kazalištima.

Prvu filmsku ulogu Mirjana je zabilježila u filmu 'Psihopati' 1974. godine, a nakon toga zapisala je u svoj dramski životopis i filmove kao što su 'Izbavitelj', 'Kraljevska završnica', 'Kad mrtvi zapjevaju' i 'Ispod crte'. Igrala je i u velikim projektima jugoslavenske televizijske produkcije - serijama 'U registraturi', 'Velo misto', 'Kapelski kresovi', Nepokoreni grad', 'Grlom u jagode'...

S rakom dojke borila se dugi niz godina, prvi put je opaku dijagnozu dobila u travnju 2010. godine, nakon čega je krenula s kemoterapijama. Nije se predavala i bitku s bolešću je tada uspjela izvojevati, no bolest se prije četiri godine vratila. Tada su joj liječnici pronašli dvije metastaze na jetri i nakupinu na kralješku. Mirjana Majurec borila se dugo i u tišini, no bolest je ovog puta, nažalost, bila jača.