Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
LUDE JAPANSKE IDEJE

Obožavatelji juhe otvorili muzej rezanaca

Obožavatelji japanske juhe s rezancima od rižina brašna i vode odnedavno imaju priliku posjetiti muzej otvoren u Yokohami, koji je posvećen ovom brzom i popularnom obroku.

Image
Foto: Photos
M.L./Hina/ 18.9.2011. u 10:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve popularnija i na zapadu, japanska juha s rezancima, koji se brzo spremaju, u japanskoj je kuhinji jednako važna kao i sushi. Velika zdjela juhe s puno debelih rezanaca ne poslužuje se kao predjelo već čini glavno lagano jelo, koje je zasitno, ali nije kalorijska bomba.

Muzej su otvorili predstavnici prehrambenog koncerna Nissin Foods, ne samo da bi pokazali na koji se način rezanci pripremaju, već i da posjetiteljima - osobito djeci, pruže priliku da ih pripreme sami, pri čemu su smjeli biti kreativni i 'izmisliti' okus po vlastitu izboru.

"U ovoj tvornici djeci ćemo pokazati na koji se način proizvode rezanci. Istodobno je riječ o muzeju", rekao je na otvorenju predsjednik Nissin Foodsa Koki Ando, sin Japanca Momofokua Ande, koji je prije više od pola stoljeća prvi proizveo instant-rezance.

Oko 500 posjetitelja prisustvovalo je otvorenju muzeja. U jednome njegovu dijelu djeca su mogla 'zamijesiti' tijesto, a u drugome su posjetitelji imali priliku izabrati zdjelu, rezance i začine kako bi pripremili 'vlastitu' vrstu rezanaca, a predstavnici Nissin Foodsa istaknuli su kako za to ima 5.000 različitih mogućnosti.

Nissin Foods je prvi muzej rezanaca otvorio u Osaki, no novootvoreni muzej u Yokohami jedinstven je jer se prostire na 10 000 četvornih metara i na nekoliko katova. Godišnje se u svijetu proda 95 milijarda pakiranja japanskih rezanaca od rižina brašna.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Slab na influencerice

Bivša mu je nakon prekida posvetila pjesmu? Rasta je prije zajedničkog života s Martinom ljubio kolegicu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba