Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ŠEST NOVIH PRIČA

Obožavatelji popularnog čarobnjaka napokon došli na svoje

Britanska spisateljica J.K. Rowling objavila je na web stranici Pottermore šest novih priča o životu u svijetu čarobnjaka, izazvavši 17 godina nakon objave prvog romana o Harryju Potteru golemo uzbuđenje na internetskim društvenim mrežama, prenose britanski mediji.

Image

Harry Potter i Kamen mudraca Harry Potter Kamen mudraca

M.B./Hina/ 3.11.2014. u 7:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U povodu lansiranja interaktivne verzije svoje pete knjige o malome čarobnjaku "Harry Potter i Red feniksa" na Pottermoreu, web stranici posvećenoj dosad nepoznatim dijelovima tog serijala i novim pristupima njegovim već poznatim dijelovima, J.K. Rowling je otkrila nove pojedinosti o zloj profesorici u školi vještičarenja i čarobnjaštva Hogwartsu DoloresUmbridge.

Dugo iščekivani novi unosi autorice najprodavanijih knjiga u povijesti odmah su postali, 17 godina od objave prvoga dijela "Harry Potter i kamen mudraca" 1997., glavna tema na Twitteru, piše britanski Telegraph.

Dolores Umbridge prvi se puta pojavljuje upravo u nastavku "Harry Potter i Red feniksa" na Harryjevu suđenju zbog neovlaštene upotrebe magije, kao vještica koja radi u Ministarstvu magije kao pomoćnica Ministra magije. Kasnije postaje profesorica Obrane od mračnih sila na Hogwartsu i jedan je od najomraženijih likova u čitavom serijalu.

"Dolores je jedan od likova prema kojima osjećam najčišći prijezir", napisala je Rowling u zaključku svojeg unosa. Otkrila je također da je za taj lik inspiraciju pronašla u stvarnoj osobi.

Priča o Dolores Umbridge najduža je od šest novih unosa koje je Rowling postavila na web stranicu, a u kojima među ostalim piše o čarobnim i tajanstvenim bićima Testralima, mračnoj povijesti čarobnjačkog zatvora Azkabana, razmišljanjima profesorice Sibylle Trelawney, pojedinostima o svim Ministrima magije u povijesti čarobnjačkog svijeta, kao o i prastaroj čarobnjačkoj praksi 'Naming Seers'.

Njezini su tekstovi razbacani po Pottermoreu i, iako su obilježeni crvenom bojom zbog čega ih je donekle lakše naći, to nije dovoljno da bi se doista otkrilo što spisateljica poručuje.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
HRVATSKA PORNO GLUMICA

Ona želi seks s 20 muškaraca

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba