Ostalo

Odlazak legende: Umro je Krunoslav Kićo Slabinac

Glazbenik je preminuo jutros u 6.50 sati u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a u kojoj je ležao već tri mjeseca.

Tabloid.hr
13.11.2020 09:00

Umro je Krunoslav Kićo Slabinac .

76-godišnji glazbenik je preminuo jutros u 6.50 sati u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a u kojoj je ležao već tri mjeseca.

Glazbena legenda u bolnicu je stigla još početkom kolovoza i to zbog koronarne bolesti koja mu je zahvatila krvne žile.

Kićo Slabinac

(FOTO: Zarko Basic /PIXSELL)

Unatoč uspješnom zahvatu, tijekom kojeg su mu ugrađene tri premosnice, oporavak se zakomplicirao jer mu rana na prsnom košu nije zarastala kako treba.

Slavonski slavuj proteklih mjeseci bio je nekoliko pua operiran, a kako se ranije doznalo, liječnici su obitelj nekoliko puta pripremali na ono najgore. Kićo je iza sebe ostavio sinove Ivana i Pavla te brojne neutješne kolege, prijatelje i obožavatelje. Počivao u miru!

Kićo Slabinac rođen je 28. ožujka 1944. godine. Glazbom i glumom počeo se baviti još u osnovnoj školi. Svirao je tamburicu i glumio u dječjem kazalištu.

Glazbenu karijeru započeo je s rock sastavom Tornado, nakon toga je prešao u Kon Tiki da bi se duže vrijeme zadržao u bendu Dinamite. Nakon odluke da se posveti solo karijeri u Dinamite ga zamjenjuje Dado Topić.

Nakon povratka iz JNA, Slabinac se okreće solo karijeri te se seli u Zagreb, a prvi album koji je izdao zvao se "Plavuša". 1971. godine na natjecanju za pjesmu Europe (Eurovizija) sa skladbom "Tvoj dječak je tužan" osvaja 14. mjesto.

Krunoslav Kićo Slabinac

(FOTO: Zarko Basic/PIXSELL)

Krunoslav Slabinac vrlo brzo je postao jedan od najpopularnijih pjevača na prostoru bivše Jugoslavije s kojim su baš svi željeli surađivati, a tako je ostalo do samog kraja. Đorđe Novković, Zdenko Runjić, Mario Mihaljević, Arsen Dedić, Maja Perfiljeva, Drago Britvić, Željko Sabol, Kemal Monteno, Hrvoje Hegedušić, svi su mu oni bili suradnici koji su potpisivali brojne njegove hitove.