Ostalo

Odlazak nagrađivane domaće glumice: Ne zna se kad se točno udala, no nakon smrti supruga povukla se u...

Domaća glumica Veronika Durbešić napustila nas je 76. godini života.

Tabloid.hr
10.03.2020 11:05

Kazališna, televizijska i filmska umjetnica Veronika Durbešić preminula je u subotu, 7. ožujka u Zagrebu u 76. godini nakon srčanog udara.

Još tijekom studija glume vrlo se aktivno angažirala u zagrebačkim kazalištima - Teatru &td, Dramskom kazalištu Gavella te u kazalištu Komediji , koje joj je 1974. godine postalo matična kuća.

Veronika Durbešić

(FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL)

Sudjelovala je i u radu ansambla za suvremene glazbene tendencije ACEZANTEZ pod ravnanjem Dubravka Detonija. Rad u tom ansamblu nastavila je i kasnije, redovito gostujući s njima u raznim europskim zemljama i SAD-u.

Veronika Durbešić

(FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL)

Tijekom dugogodišnje karijere nastupila je u brojnim komedijama, operetama, mjuziklima i rock-operama, u kojima je posebno do izraza dolazio njezin dar za komične uloge.

Nagrađivana glumica imala je i zanimljiv privatni život.

Veronika Durbešić

(FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL)

Iako je rođena u Zagrebu, zbog očevog lošeg zdravlja Veronika se s obitelji preselila u Split. Po očevoj želji, prvo je diplomirala engleski i ruski, a zatim je tajno položila prijamni na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti.

Za života ludo je voljela jednog muškarca, svog supruga, ali i uglednog književnika, redatelja i profesora na Akademiji dramskih umjetnosti Tomislava Dubrešića .

Veronika Durbešić

(FOTO: Davorin Visnjic/PIXSELL)

Ne zna se koje su se godine ona i Tomislav točno vjenčali, no nakon što je Tomislav preminuo 2001. godine, glumica se povukla u svoj svijet, a često se moglo i pročitati kako je usamljena.

Počivala u miru!