Ostalo

Održano prvenstvo Hrvatske u sanjkanju

Prave zimske temeperature i prve pahulje dočekale su većinu Hravatske. No, za snijeg se ipak trebalo popeti na koju planinu, a sanjkaši nisu puno dvojili.

RTL
29.01.2012 19:46

Prave zimske temeperature i prve pahulje dočekale su većinu Hravatske. No, za snijeg se ipak trebalo popeti na koju planinu, a sanjkaši nisu puno dvojili. Na Plešivici je održano Prvenstvo Hrvatske u sanjkanju.

Plešivica je danas bila veliko sanjakalište. Tristotinjak metara duga i skliska staza danima se pripremala za prvo Prvenstvo Hrvatske u sanjkanju i Sanjkaški kup.

Snijeg je dovezen sa šleperima sa Sljemena i s obližnjih planina za 200-ak natjecatelja, čije su saonice samo čekale snijeg.

"U prvenstvu su službeno naši klubovi iz Hrvatske iz Delnica i naš klub iz Plešivice, a u Kupu Plešivice svi građani od Zagreba, Karlovca, Samobora", rekao je Drago Kurtalj , predsjednik Sanjkaškog kluba Plešivica 1907.

Sanjkali su svi, bez obzira na godine, a najstariji je imao - 73 godine. Iako je snijeg mnoge ove godine zaobišao, na Plešivici se u zimskim radostima itekako može uživati.