Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Najstrože prema sebi

Odvratne stvari koje si govorimo: 'Izgledaš kao buldog i nemaš nikakav šarm!'

Nakon što su okupili nekoliko žena, kazali su im da svakodnevno zapisuju misli o svom izgledu. Poslije toga su njihove riječi oblikovali u dijalog koji izgovaraju glumice u kafiću, a žene koje su zapisivale misli ih slušaju

RTL/ 7.4.2015. u 10:46
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kozmetički div Dove je u svojoj novoj reklamnoj kampanji 'The One Beautiful Thought' ženama pokušao pokazati kako zvuči kritika na račun vlastitog lica ili tijela.

Nakon što su okupili nekoliko žena, kazali su im da svakodnevno zapisuju misli o svom izgledu. Poslije toga su njihove riječi oblikovali u dijalog koji izgovaraju glumice u kafiću, a žene koje su zapisivale misli ih slušaju.

"S tim zubima izgledaš kao miš", "imaš preveliki dekolte, prekratke noge i nikakav šarm", "izgledaš kao buldog" su samo neke od rečenica koje su žene zapisivale o sebi, a kasnije te iste riječi čule od glumica.

Poanta ove reklame bila je da žene koje misle tako negativno o sebi shvate da je to nasilje i prestanu se tako odnositi prema samoj sebi, još manje da preko svog primjera uče vlastite kćeri da ikad razviju takvu predodžbu sebe.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
LJUBAV JE U ZRAKU

Iva Grgurić prvi put pokazala dečka: Beogradski je biznismen, golupčići ne mogu biti zaljubljeniji

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba