Ostalo

Oglasila se Severinina odvjetnica: 'Nismo primili nikakvu tužbu, stoga ne znamo ni razloge'

Sutkinja Lucija Lasić navodno je podigla tužbu protiv Severine zbog povrede osobnosti, no stigao je odgovor s druge strane.

Tabloid.hr
06.03.2020 12:41

Severinina odvjetnica Jasminka Biloš očitovala se u vezi navodne tužbe sutkinje Lucije Lasić .

Portal 24 sata jutros je istaknuo kako sutkinja tuži pjevačicu zbog povrede osobnosti te traži naknadu štete od 20 tisuća kuna, a tužba je navodno podignuta 28. veljače na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu.

"Ne znamo i nismo primili nikakvu tužbu, stoga ne znamo ni razloge. Ako su medijske informacije o podnesenoj tužbi točne, sutkinja je o sukobu interesa morala izvjestiti predsjednika suda odmah kada je predmet dobila u rad, u siječnju 2020. godine, i tražiti svoje izuzeće, a ne nakon dva mjeseca, kada se vijeće kojem je predsjedala upustilo u razmatranje žalbi i odlučivanje po žalbi. Ako se sutkinja našla povrijeđena medijskim istupima Severine koji datiraju iz prošle godine, svakako je u sukobu interesa", stoji u priopćenju koje je RTL.hr dobio od Severininog PR tima .

Podsjetimo, Severina je sutkinju javno prozvala tijekom presice u listopadu prošle godine.

"Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom sustavnom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić", rekla je tada.

U siječnu ove godine spis u kojem se Severina bori s bivšim partnerom oko skrbništva nad sinom ponovno je došao na odlučivanje na Županijski sud u Splitu i to sudskom vijeću čija je članica bila upravo sutkinja Lasić. Lasić se tako našla u situaciji da odlučuje o Severininoj žalbi na raniju presudu sutkinje Tee Golub da maleni Aleksandar bude kod oca, koja je podigla veliku prašinu u javnosti.

Sutkinja Lasić još je 19. veljače tražila izuzeće iz tog predmeta, no njezin je zahtjev tada odbijen. To je ponovno učinila 28. veljače uz obrazloženje da je pokrenula parnični postupak protiv pjevačice. Taj se podatak nije mogao ignorirati te je na slučaj stigla sutkinja Vesna Kuzmičić .