Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
BRZI I ŽESTOKI U UMAGU

Oktanski okršaj koji će vas naprosto oduševiti

Miris spaljenih guma, oktanski bijes, nekoliko stotina konja jaki motori, brzina i puno adrenalina - palili su i žarili ovog vikenda umaškom obilaznicom. Bilo je tu svih vrsta jurnjava i tek poneki pad. No, najbitinije od svega, povrijeđenih nije bilo, jer sve se događalo u sigurnim i kontroliranim uvjetima.

RTL/ 11.6.2012. u 18:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kada je u kontroliranim uvjetima i kada je potpuno sigurna, ovakva jurnjava postaje zabava i užitak. Osobito za one na upravljačkom mjestu.

Za ove potrebe, posebno prerađene mašine od nekoliko stotina konjskih snaga, kreću se brzinom koja prelazi 200 kilometara na sat, i u manje od 13 sekundi prijeđu pistu dugu – točno 402 metra!

Oni, kojima su 4 kotača za koji kilometar na sat prespora – odvozili su pistu na dva! Kako brzina raste, povećava se adrenalin, rastu otkucaji srca, i krvni tlak, no sužava se cesta pred njima, a ako dođe do pogreške, nema puno mjesta za manevar!

Padovi se dogode i najboljima. Stoga ovo nikako nemojte pokušavati, osim ako vam u radnoj knjižici ne piše da ste – kaskader.

StefaniMogorović, iako joj je tek 8 godina, zasigurno je bolja vozačica, od većine onih koji se danas voze hrvatskim prometnicama. I bolja auto mehaničarka.

Za sve je, pa i za one ambicioznije promatrače, na umaškoj obilaznici, bilo dovoljno oktanske buke i spaljenih guma, rezerviranih, isključivo i samo za piste!

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
LJEPOTICA

Ovo lice ste sigurno već vidjeli! Elena Dizdar naša je najzaposlenija manekenka, angažirala ju je i Izabel Kovačić

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba