Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
objavljeni svi detalji

Oliverov posljednji ispraćaj danas u Splitu, a pogreb u srijedu u Veloj Luci

Objavljeni su detalji posljednjeg ispraćaja i pogreba Olivera Dragojevića

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Tabloid.hr/Hina/ 30.7.2018. u 14:53
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Posljednji ispraćaj istaknutoga glazbenog umjetnika Olivera Dragojevića održat će se u utorak kada će prvo u 11 sati u HNK Split biti komemoracija, zatim u 18:50 sati ispraćaj preko Rive sve do Lučke kapetanije, gdje će se u 19:50 sati lijes ukrcati u katamaran za Vela Luku u kojoj će se u srijedu u 18 sati na mjesnom groblju sv. Roka po lokalnim običajima obaviti pogreb, doznaje Hina od organizatora ispraćaja i pogreba.

Povodom posljednjeg ispraćaja Olivera Dragojevića iz Splita danas je u Gradu održana sjednica Organizacijskog odbora za sutrašnji ispraćaj na kojem sudjeluju predstavnici županije, grada, Hrvatske glazbene unije, policijske uprave, Lučke kapetanije i Turističke zajednice.

U priopćenju Grada Splita se navodi da ispraćaj Olivera Dragojevićapočinje u 18:50 sati na Trgu Franje Tuđmana, nakon obreda u krugu obitelji, prijatelja i suradnika u crkvi svetog Frane na Obali - "hrvatskom panteonu u kojem su mir i spokoj našli velikani koji su ispisali hrvatsku i europsku povijest: splitski klerik i kroničar Toma Arhiđakon, otac hrvatske književnosti Marko Marulić, pjesnik Jerolim Kavanjin, kapelnik splitske katedrale i skladatelj Ivan Lukačić, veliki državnik i gradonačelnik Ante Trumbić te drugi velikani koji su obilježili povijest našeg grada, Dalmacije i Hrvatske".

Ispraćaj u pratnji brodova, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala 

"Splićani će svog sugrađanina uz molitvu i njegove pjesme ispratiti od Trga Frane Tuđmana preko Rive do gata Sv. Nikole, gdje će u 19:50 katamaranom Jadrolinije, kojeg je osigurala Vlada, isploviti prema Vela Luci, u pratnji brodova Lučke kapetanije, MUP-a i Hrvatske ratne mornarice, uz bakljadu, sirene i brecanje bumbala - velikoga zvona na zvoniku Svetoga Dujma. Sutra će se u organizaciji Hrvatske glazbene unije uz suradnju s Vladom Republike Hrvatske, nadležnog Ministarstva kulture, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i ostalih institucija u Hrvatskom narodnom kazalištu u 11 sati održati komemoracija uz nazočnost obitelji, prijatelja i suradnika Olivera Dragojevića te državnih, županijskih i gradskih dužnosnika", navodi se u priopćenju Grada. 

Načelnica općine Vela Luka Katarina Bikić izjavila za Hinu da će se večeras na tom otoku održati zadnji organizacijski sastanak na kojem će još jednom utvrditi sve pojedinosti. Rekla je da je velik interes građana za pogreb, te poručila onima koji eventualno namjeravaju u srijedu biti na Oliverovom pokopu da im je najbolje iz Splita krenuti trajektom u 10:15 sati, da će u Veloj Luci biti u 13:15 sati i imati dovoljno vremena za pripremu do pokopa.

"Svi smo svjesni da pogreb neće ostati samo u okvirima obitelji i prijatelja. To će biti zaista teško. Trenutno smo u pregovorima s Jadrolinijom da se uvede još koja izvanredna linija za sve one koji žele doći, a nisu s Korčule. Tijekom pogreba će se služiti sveta misa po velolučkim običajima. Mještanima koji namjeravaju doći na pogreb savjetujemo da ne dolaze automobilima, a oni koji trebaju s njima doći, jer stižu iz udaljenijih mjesta, molimo da ih ostave u centru mjestu, te potom pješače do groblja jer će za vozila promet biti zatvoren", poručila je Bikić.

Marija Zaputović iz Jadrolinije Hini je o dodatnim linijama za Vela Luku kazala da je za sada samo Grad Split zatražio dodatni katamaran koji će prevesti Oliverov lijes, obitelj i prijatelje na otok, dok za druge izvanredne linije još nemaju upita. Rekla je da u srijedu iz Splita za Vela Luku imaju dvije linije i to trajekt koji polazi u 10:15 sati, a na odredište stiže u 13:15 sati, te jedna katamaranska linija koja će na Korčulu stići oko 17:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Uspjeli smo usred sezone naći taj jedan katamaran, a da vam ne govorim koji je to bio napor jer nam je svih 50 brodova zaposleno na svim linijama u sezoni i obvezni smo održavati sve te linije", kratko je rekla Zaputović.

Na inicijativu premijera Andreja Plenkovića, Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici donijela Odluku o proglašenju Dana nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića, koji će se obilježiti u utorak.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Only Fans

Pornografski sadržaj - može, ali i ne mora! Ove Hrvatice 'masne' novce zarađuju objavljujući eksplicitne snimke

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba