Ostalo

Oni su klaunovi doktori: godinama uveseljavaju bolesnu djecu po bolnicama, a sada imaju novu misiju

'Oni dolaze na mjesta gdje je strah, tuga, zabrinutost i upravo tu donose ono što je osnova klauna, a to je dobrota, radost i nekakvo veselje'

Dalila Turk
15.11.2016 18:23

Oni su klaunovi doktori, koji se ponose svojim crvenim nosovima. Već godinama uveseljavaju bolesnu djecu po hrvatskim bolnicama. A sada imaju i novu misiju.

Da osmijeh liječi to već svi znamo. Ali isto tako znamo da ga je ponekad teško razvući preko lica. Kao djeci, osmijeh nam je često izmamila omiljena igračka. Naše poznate dame su nam otkrile što su to voljele kao djevojčice.

"Najdraža igračka mi je bila drveni pinokio kojeg mi je tata napravio", kaže TV voditeljica Marijana Batinić .

"Ja sam od malena uzimala žlicu i perun i glumila ljudima, recitirala Ujevića. Ništa mi nije trebalo kao igračka ali sam jako volila gumi gumi", priča glumica Ana Harmander Maras .

A kada nema pinokia i gumi gumija osmijehe donose Crveni nosovi. Poznati klaunovi doktori i Henkel već treću godinu zaredom igraju veliku ulogu u životima djece u bolnicama.

"Dolaze u bolnice, socijalne slučajeve, znači dolaze na mjesta gdje je strah, tuga, zabrinutost i upravo tu donose ono što je osnova klauna, a to je dobrota, radost i nekakvo veselje", govori Mladenka Majerić , izvršna direktorica Udruge Crveni nosovi.

"Znamo svi koliko je teško i roditeljima i djeci u situacijama u kojima se nađu kada su djeca bolesna i zapravo nam je želja uvijek bila pomoći nekako, olakšati tu situaciju", ističe Vanja Legvart , marketing menadžerica Henkel Laundry&Home Care za Adrija regiju.

I složit ćete se, nema ništa ljepše i plemenitije od toga. To znaju već i naši najmlađi. Uveselite ih i vi već danas. Ovu hvalevrijednu akciju Henkela i Udruge Crveni nosovi možete podržati kupnjom Persil, Silan i Somat proizvoda u Konzum prodavaonicama.