Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
UBOJSTVO IZ NEHAJA

Optužen liječnik Michaela Jacksona

U optužnici koju je podnio tužitelj okruga Los Angeles navodi se da je dr. Murray "bez zle namjere ubio pjevača". Jacksonova obitelj nije zadovoljna.

Image

Murray Murray

M.B./Hina/ 9.2.2010. u 6:28
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

LOS ANGELES / WASHINGTON - Dr. Conrad Murray, osobni liječnik Michaela Jacksona, u ponedjeljak je optužen za ubojstvo iz nehaja jer je pjevaču prepisao smrtonosnu kombinaciju sedativa i kirurškog anestetika.

Murray je bio uz Jacksona 25. lipnja, kada je umro od zastoja srca, koji je prema nalazima ureda mrtvozornika izazvan "akutnim trovanjem propofolom" u kombinaciji s djelovanjem sedativa.

U optužnici koju je podnio tužitelj okruga Los Angeles navodi se da je dr. Murray "bez zle namjere ubio Michaela Jacksona, a taj nezakoniti akt počinio je postupajući s nedovoljnim oprezom i razboritošću".

Murray se izjasnio da nije kriv. Jacksonovi roditelji, Kathryn i Joe, kao i troje njegove braće sjedilo je u sudnici iza tužitelja. Na traženje da komentira optužnicu, pjevačev brat Jermaine Jackson kazao je da "nije dovoljna".

Ako bude proglašen krivim, dr. Murray može biti osuđen na četiri godine zatvora.

Ured okružnog tužitelja je u priopćenju naveo da će optužbu zastupati David Walgren, tužitelj u kaznenom odjelu, koji vodi i slučaj zahtjeva za izručenje SAD-u filmskog redatelja Romana Polanskog.

Brian Oxman, odvjetnik Joe Jacksona, izjavio je da su neki članovi obitelji razočarani zato što je liječnik optužen samo za ubojstvo iz nehaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Murray, koji je kardiolog, angažiran je kao osobni liječnik Michaela Jacksona u proljeće 2009., da bi pjevača pripremio za niz povratničkih koncerata u Londonu. U istrazi je kazao da je Jacksona liječio od nesanice i pokušavao odviknuti od ovisnosti o propofolu, snažnom bolničkom anestetiku.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
za rtl.hr

Maja Bajamić o nestanku sa scene: 'Polovina mene je zaspala na dvije godine'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba