Play ponuda
Play ponuda
svi bi pod more

Otkrijte novu, ludu opsesiju milijunaša!

Istraživanjem Marijanske brazde, kanadski redatelj James Cameron otkrio je dosad nepoznati podmorski svijet, ali i najnoviju igračku milijardera koji već posjeduju zrakoplov, helikopter i otok, ali sada žele i vlastitu podmornicu.

S.K./Hina/ 5.4.2012. u 11:05
Play ponuda

Redatelj Titanica, James Cameron godinama se pripremao za silazak u najdublju točku na svijetu kamo je stigao sam i ostvario 'životni san'. Međutim, nakon njegovog zarona i drugi svjetski milijunaši i milijarderi su zaključili kako bi i oni mogli učiniti isto.

Dakle, nakon Cameronove 'morske misije', britanski pustolov i milijarder Richard Branson priprema se spustiti 8 600 m duboko u Atlantik svojom podmornicom Virgin Oceanic.

Branson, koji u istraživanje polazi sa svog otoka u Karibima, nada se na lokaciji Porto Rico otkriti španjolske galijune i nepopisane vrste živih bića.

Charles Kohnen, suutemeljitelj i graditelj podmornica SEAmagine, koji je posao pokrenuo prije 16 godina, navodi da danas nešto više od desetak bogataša posjeduje vlastite podmornice, no raste trend i broj kupaca.

Većina Kohnenovih podmornica ima ograničenu autonomiju i zahtijeva pratnju matičnog broda u blizini. Prodaju se po cijeni od jednog do tri milijuna dolara, a troškovi godišnjeg održavanja kreću se između 15.000 i 20.000 dolara godišnje.

Tvrtka U.S. Submarines proizvodi luksuznije podmornice te ističe da se tržište širi napose za znanstvenu i filmsku zajednicu.

U.S. Submarine proizvodi model Nomad koji je nalik privatnom zrakoplovu. Model Seattle je podmornica koja komforom odgovara jahti, dok je Phoenix tek prototip duljine 65 metara koji će moći prijeći ocean i dovoljno je velik da može ponijeti vlastitu minipodmornicu. Stoji skromnih 78 milijuna dolara.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
BURNE REAKCIJE

Petar Grašo o svojoj dragoj: 'Bio sam joj omiljeni pjevač kad je imala par godina'

Play ponuda

Više s weba