Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nemojte odustati od sna

Otkrivamo kako dobiti ulogu u seriji!

Nakon odgledanih Oscara ne čudi što mnogi sanjaju o glumačkoj karijeri. Put do Hollywooda je težak i dug, a mi otkrivano kako napraviti prvi korak.

RTL/ 3.3.2014. u 18:22
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dobiti ulogu u seriji ili filmu pogotovu na malenome tržištu poput Lijepe naše, a da pri tome niste završili glumačku akademiju, ravno je dobitku Oscara.

"U Hrvatskoj baš i ne postoji puno castinga, uglavnom su to castinzi za reklame, obično su za filmove pozivni castinzi tako da to je neka receptura", kaže redateljica IrenaŠkorić.

"Kad napravim scenarij, radim cast godinu dana. Naime, vrlo pažljivo razmišljam o glumačkim i fizičkim predispozicijama... Naravno, nemam uvijek jasnu odluku", rekao je redatelj VinkoBrešan.

Baš kao i u Hollywoodu, prvi korak do velikog platna, ako nemate formalno obrazovanje, trebao bi biti agent ili agencija koja će se pobrinuti da netko vidi vaš talent.

"Statisti se uvijek traže, a tamo gdje tražimo sto statista tražimo i jednog glumca", izjavio je agent SinišaŠkec.

Vrata su se naturščicima otvorila u seriji 'Zabranjena ljubav', a nakon toga su se pojavili brojni projekti poput 'Krv nije voda' u kojima su mnogi imali priliku pokazati što znaju.

"Možda će u nekoj seriji proći ali kad dođe neki zahtjevniji zadatak sigurno ga neće odglumiti bez obzira na talent", smatra glumica KostadinkaVelovska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

S preduvjetom da ipak posjedujete talent pokucajte na vrata agencija i nemojte odustati od sna. U svijetu showbizza sve je moguće.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
VREMEPLOV

ZLATNO DOBA MANEKENKI I STARLETA! Ovako su se prije 16 godina zabavljale domaće zvijezde na izboru za Kraljicu Zagreba

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba