Ostalo

Otkrivena posljednja želja Đorđa Balaševića prije smrti

Balašević se liječio u jednoj novosadskoj bolnici, a prije odlaska na odjel intenzivne njege, izrazio je jednu posljednju želju, rekao je izvor blizak obitelji za srpske medije.

Tabloid.hr
21.02.2021 11:00

Prije dva dana napustio nas je veliki glazbenik kojeg su milijuni obožavali.

Đorđe Balašević umro je od upale pluća, a liječio se i od koronavirusa.

Balašević se liječio u jednoj novosadskoj bolnici, a prije odlaska na odjel intenzivne njege, izrazio je jednu posljednju želju, rekao je izvor blizak obitelji za srpske medije. Glazbenik je samo poželio još jednom, po posljednji put, čuti svoju suprugu Oliveru s kojom je proveo 40 godina u braku.

Đorđe i Olivera Balašević

(FOTO:Nel Pavletic/PIXSELL)

Upoznali su se krajem sedamdesetih u Novom Sadu dok je Olivera bila još studentica. Tada je bila jugoslavenska reprezentativka gimnastike i trebala je otići na Olimpijske igre 1980. godine u Moskvi, no ostala je trudna.

Jednom je prilikom Đorđe otkrio što ga je osvojilo kod supruge. "Gledali smo zajedno utakmicu Hajduk - Hamburg. Najednom mi je Olivera prebacila ruku preko ramena i rekla da je Zlatko Vujović opasan nogometaš", otkrio je Đorđe. "Tada sam pomislio da sam našao pravu osobu, prijatelja koji se razumije i u druge stvari. Ženim je odmah - gotovo je", zaključio je.

Vrlo joj je brzo počeo pisati pjesme pa je tako nastala "Provincijalka" u kojoj govori kako se zaljubio u jednu djevojku iz Zrenjanina. A njihove su zaruke posebna priča. Naime, jedno je ljeto otišao na odmor u Umag te je tamo odlučio da želi da bude njegova supruga. Nazvao ju je, zaprosio i krenuo prema Zrenjaninu.

Vjenčali su se u Budimpešti šest mjeseci nakon što se rodila njihova druga kći Jovana i kada se vratio iz vojske.

Mnogi misle da je upravo njegova velika ljubav prema Oliveri zaslužna za njegove emotivne balade koje su obilježile naraštaje na Balkanu...