Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Benches for Europe

Ova će klupa predstavljati Hrvatsku na šetnici u Strasbourgu

Cilj projekta “Benches for Europe” promovirati je kreativnost i sinergiju lokalnih dizajnera, materijala i proizvođača, dok će sama šetnica podići kvalitetu života građana grada Strasbourga te povećati turističku atraktivnost grada

Image

Klupa

RTL/ 7.5.2015. u 15:43
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Imali smo ih priliku pratiti na tjednima dizajna u Beogradu, Beču, Skopju i Sofiji, Dizajn bienalu u Istanbulu, Venturi Lambrate u Milanu te na festivalima ‘Croatie, la voici’ u Parizu, ‘Mikser’ u Beogradu i ‘Dan D’ u Zagrebu, a od 28. svibnja 2015. Manufakturist će svoj pečat u ime RH ostaviti i na šetnici koja  se proteže od zgrade Vijeća Europe, Europskog suda za ljudska prava, mosta Ernesta Bevina pa sve do zgrade Europskog parlamenta u Strasburgu.

Grad Strasbourg  inicijator je i provoditelj projekta “Benches for Europe” koji prema urbanističkom planu grada pretpostavlja šetnicu u sklopu koje će biti predstavljeno 28 klupa od kojih svaka pojedinačno predstavlja jednu državu članicu Europske Unije. Klupu koja će predstavljati Hrvatsku dizajnirale su i izradile Mia Bogovac, Matea Bronić, Maša Milovac i Kristina Volf  iz ženskog kolektiva Manufakturist.

Naime, Manufakturist klupa odabrana je od strane selekcijske komisije i Grada Strasbourga kao klupa koja će predstavljati Republiku Hrvatsku. Svečano otvaranje šetnice Grada Strasbourga održati će 28. svibnja 2015. godine.

Cilj projekta “Benches for Europe” promovirati je kreativnost i sinergiju lokalnih dizajnera, materijala i proizvođača, dok će sama šetnica podići kvalitetu života građana grada Strasbourga te povećati turističku atraktivnost grada. Projekt promovira razmjenu iskustava i dobrih praksi između kolega dizajnera — predstavnika zemalja članica Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovaj odabir javno je priznanje kvalitete profesionalnog djelovanja dizajn studija Manufakturist  te autoricama predstavlja iznimnu čast posebice radi europskog konteksta cijelog projekta gdje će hrvatski dizajn proizvod biti ravnopravno predstavljen u zbiru s proizvodima europskih kolega i proizvođača.

O Manufakturist klupi

Vedri tonovi, oble linije i toplina prirodnog materijala Manufakturist klupe pozivaju na predah od svakodnevih aktivnosti. Ovisno o orijentaciji sjedenja, klupa nudi odabir željene vizure grada dok se pomicanjem naslona kreira intimniji ili otvoreniji prostor i raspoloženje.

Upravo se čita

Image
VIKEND ZANIMLJIVOSTI

Znate li u kojem gradu se snimala serija CSI: Miami? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
KAO SCENARIJ IZ PORNO FILMA

Dino otkriva kakva je Vlatka u krevetu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba