Zamislite svoju najveću poslasticu. Uživate u okusima dok vam se
topi u ustima. Čokolada, šlag ili možda... kuhana zmija. Upravo
je to Kinezima jedan od omiljenih specijaliteta. Ukusna i zdrava.
Ubrzava krvotog, grije i liječi u hladnim zimskim danima.
Jedan od navodno ukusnijih kineskih recepata možete pripremiti i
kod kuće. Očistite zmiju, nasjeckajte je na komadiće, dodajte
malo piletine i svinjskih kostiju. Mljac. No, prije svega morate
ubiti zmiju. A to cijeloga života, iako nerado, radi ova
krotiteljica.
Te se životinje u Kini mogu kupiti u specijaliziranim
prodavaonicama. No, rijetki koji u toj zemlji zmiju neće pojesti,
već držati kao kućnog ljubimca, moraju se naučiti osnovnim
pravilima.
A nikome ovdje nije trebalo dugo da se navikne na juhu, čiji
sastojci više zvuče kao vještičja čarolija nego kao kulinarska
delicija. Upravo tako zvuči i sljedeći recept koji vam
donosimo.
Osnovni sastojak je ova jadna prvo ošamućena, pa oguljena i na
koncu smiksana žaba.
Žablji sok, tvrde, prirodna je viagra. Žabe podižu muškost, ovaj
sastojak podiže želudac, a navodno i snagu. Majčino mlijeko.
Uvijek prepuni bisera, Amerikanci su nam prosuli još jedan.
Majčino mlijeko u obliku sira dolazi do vaših stolova.
A što kažete da se nakon svega nazdravi jednim pivom kremastog,
čokoladnog okusa?
U njega idu svi uobičajeni sastojci. Plus ovaj. Da, nažalost, to
je upravo ono na što ste vjerojatno pomislili - bikovi testisi.
Ne biste se cijepili i radije biste na prirodan način ojačali imunitet i zaštitili se od gripe? Svi maštoviti narodni recepti padaju u vodu pred kineskim izumom - juhicom od zmije! Kažu da ovo neprivlačno, ali krepko jelo liječi cijeli niz bolesti i jača organizam. Pa, ako imate hrabrosti i dobar želudac, pogledajte kako se priprema!