Play ponuda
Play ponuda
Dio performansa

Ovaj umjetnik svaki dan će se seksati s drugim muškarcem cijelu godinu

Kako piše The Huffington Post, Badasyan (26) je gay muškarac koji se ponekad osjeća usamljeno, te se uvjerio da ga seksualne veze dogovorene preko internet stranica za pronalazak partnera zapravo ne ispunjavaju.

Image
Foto: Thinkstockphotos.com
I.H./Hina/ 18.8.2014. u 14:45
Play ponuda

Osjećaj usamljenosti u svijetu u kojemu nikad nije bilo lakše i jednostavnije upoznati potencijalne seksualne partnere i povezati se s njima tema je najnovijeg performansa ruskog umjetnika Mische Badasyana koji će od rujna tijekom čitavih godinu dana svaki dan pokušati dogovoriti novi seksualni spoj preko raznih aplikacija i internet stranica.

Kako piše The Huffington Post, Badasyan (26) je gay muškarac koji se ponekad osjeća usamljeno, te se uvjerio da ga seksualne veze dogovorene preko internet stranica za pronalazak partnera zapravo ne ispunjavaju. U današnjoj kulturi lakog dolaženja do potencijalnih partnera zanima ga suvremeni fenomen intenzivne društvene umreženosti u kojoj se pojedinci svejedno osjećaju samima i jadnima.

Inspiraciju za svoj kontroverzni performans 'Save the Date' Badasyan, koji živi u Berlinu, dobio je od francuskog antropologa i filozofa Marca Augea, čija antropološka teorija supermoderniteta govori o suvremenoj kulturi obilježenoj tzv. 'nemjestima' lišenima povijesne, odnosne ili identitetske odrednice, koja ne služe gradnji identifikacije osoba.

"Nemjesta su supermarketi, shopping centri, zračne luke i druga većinom anonimna mjesta na kojima ljudi gube osjećaj identiteta i koja ne stvaraju osjećaj pripadanja", pojasnio je umjetnik. "Na tim mjestima ne morate ni sa kime razgovarati niti osjećati pripadnost. To stvara osjećaj usamljenosti", dodao je.

Upravo na tim 'nemjestima' Badasyan će se sastajati sa svojim nepoznatim budućim (muškim) partnerima, a spojeve će dogovarati preko raznih aplikacija i internet stranica. Umjetnik će istraživati što se događa u spoju anonimnog seksa i anonimnih mjesta. "U konačnici ću i sam postati 'nemjesto'", istaknuo je.

Iako prihvaća mogućnost da možda neće uspjeti ispuniti ciljanu brojku od jednog novog seksualnog partnera dnevno, odlučan je dati sve od sebe, a svojim potencijalnim ljubavnicima neće otkriti kako je riječ o umjetničkom eksperimentu. "Mislim da im se tako nešto ne bi svidjelo jer to je, zapravo, baš ružno", kazao je.

Umjetnik si je već našao sponzora za kondome a nada se i da će od svakog partnera u projektu dobiti neku sitnicu za sjećanje kako bi kroz zbirku tih 365 predmeta "sva 'nemjesta' pretočio u jedno mjesto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Sjećate se da su bili skupa?

Ljubavna priča Sanje Doležal i Dražena Petrovića trajala je godinu dana, a istu večer kad su se upoznali, ona je upoznala i njegove roditelje

Play ponuda

Više s weba