Play ponuda
Play ponuda
borba protiv 'mušica'

Ovako Kina planira suzbiti korupciju i rasipnost

Kineski radio i televizija će zabraniti reklamiranje luksuznih proizvoda kao što su satovi, rijetke poštanske marke i kovanice.

Image
Foto: photos.com
S.M./Hina/ 6.2.2013. u 8:44
Play ponuda

Kineski radio i televizija će zabraniti reklamiranje luksuznih proizvoda kao što su satovi, rijetke poštanske marke i kovanice, objavila je u srijedu državna agencija Xinhua napominjući da je to dio akcije vlade u Pekingu kako bi se suzbila rasipnost i korupcija.

Takvi oglasi "sadržavaju društveno nepoželjne vrijednosti i pomažu u stvaranju lošeg društvenog duha", piše Xinhua prenoseći priopćenje Državne uprave za radio, film i televiziju (SARFT).

"Kao važno kulturno i ideološko uporište, radijski i televizijski kanali bi trebali u potpunosti primijeniti svoj utjecaj kako bi obrazovali stanovništvo", stoji u priopćenju SARFT-a.

Zabrana dolazi nakon poziva budućeg kineskog predsjednika Xi Jinpinga na borbu protiv korupcije. On je u govoru 22. siječnja rekao da je borba protiv "mušica", odnosno onih na dnu društvene ljestvice koji su uključeni u korupciju, jednako važna kao borba protiv "tigrova", odnosno najviših dužnosnika.

Xi je upozorio da bi neuspjeh u iskorjenjivanju korupcije doveo u pitanje opstanak kineske komunističke partije koju potresa niz korupcijskih skandala na najvišoj razini.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
slavni glumac

Enis Bešlagić u društvu kćeri i supruge koje ne viđamo često: Asja više nije malena, a s Ninom ima poseban odnos

Play ponuda

Više s weba