Top 5 pilota

Dok smrtnici imaju automobile, oni u svom voznom parku imaju i avione: Ovih pet celebrityja pilotira u slobod...

Kada pripadate A listi holivudskih celebrityja, onda vozni park ispred ogromnog zdanja u kojem živite nije ograničen samo na automobile

Edita Misirić Vrkljan/ 17.4.2022. u 8:00

Kada imate novac možete si ispuniti razne želje pa čak i hirove. Ponekad čak nije dovoljan niti let business classom, pa mnogi celebrytiji kupuju privatne avione, a neki njima čak i pilotiraju. 

Kada pripadate A listi holivudskih celebrityja onda vozni park ispred ogromnog zdanja u kojem živite nije ograničen samo na automobile. Posve je normalno da se tu nađe kakav aviončić. Ima ga Oprah Winfrey, Jay Z, Taylor Swift, Kim Kardashian... Našu top listu slavnih pilota počinjemo zvijezdom 'Top Guna'.

5. TOM CRUISE

Prvi 'Top Gun' Tom Cruise snimio je 1986. Taj film priskrbio mu je neviđenu popularnost, ali i ljubav prema avionima koja traje i danas. Pilotsku dozvolu dobio je 1994. i otada sam leti, ne samo u privatne svrhe, već i kada god uloga u nekom njegovom blockbusteru zahtjeva. Inače je poznat po tome da vrlo rijetko koristi dvojnika za opasne scene, a kada je riječ o pilotiranju, Tom cockpit nikada ne prepušta drugim profesionalcima. No, iznimku je morao napraviti u novom Top Gunu, gdje mu je američka mornarica zabranila voziti borbeni avion Boeing F-18 pa su njime u filmu pilotirali profesionalni vojni piloti. 

4. ANGELINA JOLIE

U cockpitu aviona uopće nam nije teško zamisliti niti Angelinu Jolie. Jedna od najplaćenijih glumica pilotsku dozvolu ima od 2004. godine, a na satove letenja odlučila se kako bi u očima najstarijeg sina Maddoxa, tada trogodišnjaka, bila superjunakinja! Naime, mali Maddox u to je doba bio opčinjen avionima. Međutim, kada je 2013. snimljena kako vozi svoj avion, ispostavilo se da mu je istekla registracija, te je uslijedila velika kazna, ali i zabrana letenja na određeno vrijeme. Angie danas opet leti bez problema. Na letenje je navukla i svojeg tadašnjeg supruga Brada Pitta koji također ima dozvolu za pilotiranje i vozi avion iz Drugog svjetskog rata.

3. CLINT EASTWOOD

Clint Eastwood je glumio pilota, režirao je film o heroju pilotu Sullyju, a i sam je u mladosti pedesetih godina jedva preživio pad vojnog helikoptera. Međutim, to ga nije spriječilo da se upusti u pustolovinu dobivanja dozvole za upravljanje ovom letjelicom.

2. BRUCE DICKINSON 

Frontmen Iron Maidena, Bruce Dickinson, na koncerte ovog heavy metal benda dolazi svojim privatnim avionom. Zaljubljenik je u letenje već dugi niz godina, a čak je bio i zaposlenik jedne avio kompanije. Međutim, nakon njezina kraha sam je preuzeo drugu tvrtku i nazvao je Ceardav. Avion benda zove se Ed Force One.

Upravo se čita

Image
'zdravstvo se raspada'

Vidović Krišto proziva Plenkovića: 'Hitna je diskutirala s Matijanićem, a Jandrokovića su vozili na snimanje pluća'

1. JOHN TRAVOLTA

Najveći zaljubljenik u letenje, a vjerojatno i onaj s najviše iskustva čak i s putničkim avionom ima John Travolta. Iako ima i zavidan automobilski vozni park, Travolta na duge staze mnogo češće dolazi avionom. Tako na snimanja, razne festivale, a tko zna možda i prijateljska druženja odlazi s jednim od svojih čak sedam aviona, među kojima su i dva Boeinga.  

Edita Misirić Vrkljan/ 17.4.2022. u 8:00

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZA RTL.HR OTKRILA DETALJE

Kristina Mandarina zabavlja se s najkontroverznijim sudionikom Zadruge: 'Dolazi kod mene u Zagreb, jedva čekam!'

Više s weba